Söndag 24 januari 2021

Västerbottningen

Foto: PIXABAY

Nu gäller munskydd på bussen

Länet · Published jan 7, 2021 at 06:15

Med start i dag rekommenderas de som åker med kollektivtrafik att använda munskydd under vissa tider, 7-9 på förmiddagen och 16-18 på eftermiddagen. Det gäller för samtliga som är födda 2004 och tidigare, det vill säga de som fyller 16 i år och äldre.

Passagerare ansvarar själva för att skaffa munskydd och använda det på korrekt sätt. Länstrafiken Västerbotten planerar dock att i samarbete med Region Västerbotten erbjuda munskydd till de som kan visa upp en giltig biljett på bemannade busstationer och reseinfokontor.

– Jag tror att västerbottningarna förstår allvaret i den situation samhället befinner sig i och att var och en tar ansvar för att ta med sig ett munskydd när man behöver åka med kollektivtrafiken, säger Harriet Söder VD Länstrafiken i Västerbotten AB.

Fler nyheter från Västerbotten

Oskar Norum kör starkt i USA

Bjurholm Skoterföraren Oskar Norum från Bjurholm presterar mycket bra i den professionella amerikanska skotercrosserien som i helgen tävlade i Dubuque i Iowa där Oskar noterades för en andra- respektive sjätteplacering.
Västerbottningen rekommenderar

Brännlands Wärdshus stängt efter vattenskada

Brännland En stor vattenskada på Brännlands Wärdshus gör att ägarna har tvingats stänga värdshuset i flera månader och säga upp personal.

Livstid för mordet i Agnäs

Bjurholm 44-åringen som åtalats för mordet i Agnäs döms av Umeå tingsrätt till livstids fängelse. Han fälls förutom för mord också för misshandel, grovt olaga hot, bedrägeri, skadegörelse och bilstöd.

Trafikverket: "Beklagansvärt"

Hällnäs Renskötarna som var med under helgens olycka i närheten av Hällnäs är kritiska till Trafikverkets hantering av händelsen. Delvis eftersom en ren inte hittades och kunde avlivas först morgonen därpå.
Sport