Fredag 6 augusti 2021

Västerbottningen

"Jag är glad och stolt över att vi kommit så långt i processen", säger Ronny Lestander, vaccinsamordnare för Västerbotten. Foto: REGION VÄSTERBOTTEN

Nu startar fas 3 i Västerbotten

Nu kan nästa åldersgrupp – de födda 1957-1961 – börja boka tid för vaccinering i Västerbotten.

LÄNET · Published apr 26, 2021 at 10:16

– Nu kan vi äntligen påbörja vaccinationerna i fas 3 i Västerbotten! Först ut är personer födda 1957–1961. Det sker samtidigt som vi återupptar vaccinationerna av prioriterad personal inom slutenvården och personal inom LSS och personlig assistans, säger Ronny Lestander, vaccinsamordnare i regionen.

Av länsbor över 65 år har nu 85 procent fått minst en dos vaccin, vilket överträffar det nationella målet på 80 procent för 16 maj.

– Vi har en hög vaccinationsvilja i länet och en väl fungerande vaccinationsverksamhet. Jag är glad och stolt över att vi kommit så långt i processen, säger Ronny Lestander.

Tid för vaccinering kan bokas på regionens nya sida för saken.

Fler nyheter från Västerbotten

Åtal mot misstänkt dröjer

Lögdeå Mannen som misstänks för grov stöld från Häggströms Modehus underkastas förlängd häktningstid. "Utredningen är ännu inte klar", säger Peter Jonsson, vice chefsåklagare.

Populär orientering i repris

Vännäs Populära orienteringstävlingen Naturpasset i Vännäs och Vännäsby har åter startat för sommaren och alla tävlingssugna har möjlighet att hoppa på fram till slutdatumet den sista september.
Västerbottningen rekommenderar

Stora satsningar på färjeterminalen

Holmsund För att Aurora Botnia ska kunna trafikera Umeå hamn görs stora investeringar i färjeterminalen. En ny passagerargång och en anläggning för automatisk incheckning av fordon hör till nyheterna.

Rödå runt: Det nya springloppet för alla

RÖDÅ. I helgen går ett nytt lopp av stapeln. Både barn, nybörjare och mer erfarna löpare har alla möjlighet att testa på den nya banan.
Sport