Lördag 15 maj 2021

Västerbottningen

"Jag är glad och stolt över att vi kommit så långt i processen", säger Ronny Lestander, vaccinsamordnare för Västerbotten. Foto: REGION VÄSTERBOTTEN

Nu startar fas 3 i Västerbotten

Nu kan nästa åldersgrupp – de födda 1957-1961 – börja boka tid för vaccinering i Västerbotten.

LÄNET · Published apr 26, 2021 at 10:16

– Nu kan vi äntligen påbörja vaccinationerna i fas 3 i Västerbotten! Först ut är personer födda 1957–1961. Det sker samtidigt som vi återupptar vaccinationerna av prioriterad personal inom slutenvården och personal inom LSS och personlig assistans, säger Ronny Lestander, vaccinsamordnare i regionen.

Av länsbor över 65 år har nu 85 procent fått minst en dos vaccin, vilket överträffar det nationella målet på 80 procent för 16 maj.

– Vi har en hög vaccinationsvilja i länet och en väl fungerande vaccinationsverksamhet. Jag är glad och stolt över att vi kommit så långt i processen, säger Ronny Lestander.

Tid för vaccinering kan bokas på regionens nya sida för saken.

Fler nyheter från Västerbotten

Sápmi står inför stora förändringar

SVERIGE Årets sametingsval blir något av ett ödesval eftersom de partier som får flest röster får större möjlighet att påverka de stora förändringar som kommer att ske kommande mandatperiod inom Sápmi.

Hotell- och turism på Liljaskolan pausas

Vännäs Hotell och turism på Liljaskolan pausas, då programmet inte har haft en enda förstahandssökande. "Det är självklart jättetråkigt".
Västerbottningen rekommenderar

Hopp om att bomarknaden vaknar till liv

Bjurholm I Umeå är fastighetsmarknaden glödhet, och detta faktum börjar att spilla över även till Bjurholm. Kommunen beslutade nyligen om att ta bättre betalt för sina...
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport