Onsdag 28 juli 2021

Västerbottningen

Norrlands universitetssjukhus har nu återgått till normalläge. Foto: REGION VÄSTERBOTTEN

Ökning av smittade under utlandsresa

Antalet nyupptäckta fall av covid-19 i Västerbotten ökade något under förra veckan – från 27 till 35 fall.

LÄNET · Published jul 19, 2021 at 13:59

– Under föregående vecka analyserades 1 605 prover och 2,4 procent var positiva. Vi ser att antalet personer som testar sig fortsätter att minska. Pandemin är inte över och det är fortfarande viktigt att testa sig om man är sjuk, även om symtomen är milda, säger Gunilla Persson, biträdande smittskyddsläkare vid Region Västerbotten.

Det är fortsatt bland yngre som de flesta smittade finns men även vissa äldre har testat positivt – åtta av de nya fallen är bland personer över 50 år.

Regionen märker av en ökning av antalet personer som smittats i samband med utlandsresor.

– Vi har sett en ökning av antalet personer som blivit smittade i samband med utlandsresor. Du som kommer hem från resor utanför Norden ska ta ett PCR-test, med undantag för om du är vaccinerad eller kan intyga att du har haft covid-19 under de senaste sex månaderna. Det gäller även om du inte har symtom, säger Gunilla Persson.

Trycket på vården är fortfarande förhållandevis lågt och Norrlands universitetssjukhus meddelade i dag måndag att de återgår till normalläge.

Fler nyheter från Västerbotten

Regeringen ger klartecken för hela Norrbotniabanan

LÄNET Nu har regeringen gett Trafikverket i uppdrag att påbörja planeringsarbetet av den återstående sträckan Skellefteå–Luleå.
Västerbottningen rekommenderar

Ny skogsvårdare i Vindeln

Vindeln. Björn Taavo och Ove Melitshenko har startat ett nytt företag i Vindeln där de bland annat ägnar sig åt skogsröjning och har kunder från hela Sverige.
Sport