Onsdag 23 oktober 2019

Västerbottningen

Pimpelfiskarna gästade Vargträsk i tufft väder

När vinterns andra deltävling i den 14:e upplagan av Storfiskar’n i Örträskbygden gick av stapeln i Vargträsk på lördagen var det ett riktigt aprilväder fast i mars. 
Solen sken, det snöade och blåste riktigt ordentligt emellanåt och kanske var det orsaken till att fiskelyckan för det knappa hundratalet fiskare inte var så god.
Vann vuxenklassen gjorde Lorenz Björk från Lycksele.

Vargträsk · Published apr 1, 2019 at 11:30

Dagen började med vind och sol, men ju längre dagen led desto mer varierat blev vädret. 

Många av deltagarna sökte sig i lä av holmen mitt i sjön, men om man drog sig ut mot den djupa delen av sjön så var fiskelyckan bättre. 

Det verkade dock inte så många bry sig om utan man satte sig och njöt av solen när den tittade fram och en del lyckades också få upp lite fisk.

I slutändan var det ändå ganska klent resultat viktmässigt då segraren i vuxenklassen, Lorenz Björk från Lycksele, bara fick upp totalt 2090 gram.

Han hade sökt sig till den lite djupare delen och fick förutom småfisken även upp en liten gädda på några hekto samt ett bottennapp som bestod av en lång pinne. 

Det nappet tog han som en bonusfångst men han fick inte väga in den tillsammans med fisken. 

Tvåa i vuxenklassen blev Anders Rimmevik med 1698 gram, trea Niklas Gotthardsson PK Nordic med 1659.

I ungdomsklassen segrade Emil Åström, Umeå, med 932 gram och barnklassens segrare hette Milton Sammens från Stockholm med 147 gram.

Serveringen både inne och ute hade bråda dagar då den friska luften tydligen krävde påfyllning av föda hos många och både kaffeserveringen, varmkorven och hamburgarna hade fullt upp med att serva det hungriga fiskarna.

Som slutsummering var det ytterligare en trevlig dag med många gamla bekanta som man jämförde sig både vad gällde dagens som tidigare resultat.

Nu väntar finalen i Storfiskar´n i Örträskbygden på isen nedanför hembygdsområdet i Örträsk kommande lördag varefter också vinterns storfiskare ska utses efter att man adderat resultaten i de tre tävlingarna.

Ett bottennapp som bestod av en lång pinne.

Resultat

  • Vuxenklassen: 1) Lorenz Björk, Lycksele, 2090 gram, 2) Anders Rimmevik, Lycksele SFK, 1698, 3) Niklas Gotthardsson, PK Nordic, 1659, 4) Lorenz Karlsson, Norsjö, 1502, 5) Niklas Bergsten, Bottennappet, 1339 (75 deltagare).

Föräldrar vill häva beslut

Tavelsjö Föräldrar i Tavelsjö vänder sig mot Umeå kommuns beslut att lägga ner flera dagbarnvårdares verksamheter på Umeås landsbygd.

Tuff debatt om underskott

Vännäs Drygt 14 miljoner kronor. Så stort ser årets underskott ut att bli för vård- och omsorgsnämnden i Vännäs. Under kommunfullmäktige väckte frågan en het debatt.