Söndag 24 januari 2021

Västerbottningen

Polis grep unga takläggare

Två män har gripits på en mindre ort utanför Umeå skäligen misstänkta för skadegörelse och försök till bedrägeri.

Umeåregionen · Published jul 9, 2020 at 10:30

Två män, både i 18-årsåldern, greps vid 13.30-tiden 8 juli efter att de vid lunchtid besökt en äldre kvinna. Männen ska ha påtalat att kvinnan behövde byta tak och en av dessa ska även ha börjat plocka ner takpannor.

Kvinnan fattade misstanke om att det inte rörde sig om legitim verksamhet och i samband med det ska männen ha lämnat platsen, men påträffades kort efteråt av en polispatrull.

– Anledningen till att de är gripna är att vi vill undvika att de lämnar landet och därmed undandrar sig lagföring och straff, säger Mats Bruhn, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Västerbotten.

Fler nyheter från Västerbotten
Västerbottningen rekommenderar

Brännlands Wärdshus stängt efter vattenskada

Brännland En stor vattenskada på Brännlands Wärdshus gör att ägarna har tvingats stänga värdshuset i flera månader och säga upp personal.

Oskar Norum kör starkt i USA

Bjurholm Skoterföraren Oskar Norum från Bjurholm presterar mycket bra i den professionella amerikanska skotercrosserien som i helgen tävlade i Dubuque i Iowa där Oskar noterades för en andra- respektive sjätteplacering.

Trafikverket: "Beklagansvärt"

Hällnäs Renskötarna som var med under helgens olycka i närheten av Hällnäs är kritiska till Trafikverkets hantering av händelsen. Delvis eftersom en ren inte hittades och kunde avlivas först morgonen därpå.
Sport