Fredag 7 augusti 2020

Västerbottningen

Polis grep unga takläggare

Två män har gripits på en mindre ort utanför Umeå skäligen misstänkta för skadegörelse och försök till bedrägeri.

Umeåregionen · Published jul 9, 2020 at 10:30

Två män, både i 18-årsåldern, greps vid 13.30-tiden 8 juli efter att de vid lunchtid besökt en äldre kvinna. Männen ska ha påtalat att kvinnan behövde byta tak och en av dessa ska även ha börjat plocka ner takpannor.

Kvinnan fattade misstanke om att det inte rörde sig om legitim verksamhet och i samband med det ska männen ha lämnat platsen, men påträffades kort efteråt av en polispatrull.

– Anledningen till att de är gripna är att vi vill undvika att de lämnar landet och därmed undandrar sig lagföring och straff, säger Mats Bruhn, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Västerbotten.

Elitserien nästa för 14-åriga Freja

Konståkning Emilia Wissting tävlar redan i Elitserien i konståkning. Nu får hon sällskap av Freja Jonsson. Därmed har Lycksele Konståkning två åkare på högsta nivå.

Försvunna pojken hittad

Umeå Under onsdagskvällen rapporterades en pojke försvunnen vid Yttersjöviken. Sökinsatserna efter pojken var omfattande och vid 19.30 tiden kunde pojken hittas relativt välbehållen.

Författare i Bjurholm efterlyser noveller

Bjurholm Skrivgruppen Skrivlyan i Bjurholm efterlyser bidrag till en novellantologi som har anknytning till orten. "Nu blir den äntligen av", säger författaren Louise Bonta.
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport