Tisdag 16 oktober 2018

Västerbottningen

Polisen pratar trygghet i Nordmaling

Nordmaling · Published okt 9, 2018 at 15:40

Polisen befinner sig på eftermiddagen utanför Ica i Nordmaling för att träffa allmänheten.

– Det är vårt absoluta mål att bemanna med så mycket folk vi kan och vara så synliga som möjligt, igenkänning är oerhört viktigt när det gäller att skapa förtroende och trygghet, säger Per Bäckström, kommunpolis i kranskommunerna.

– Som polis kommer man i regel in när brotten redan är begågna men all forskning visar att förebyggande arbete alltid är mest effektivt, säger han.

Medborgarlöften är en reform som innebär att kommunen och polisen samordnar resurser och presenterar gemensamma löften om insatser utifrån medborgarnas önskemål.

– Inbrott, narkotika och buskörning brukar var de vanligaste samtalsämnena, men Nordmaling är lågt representerat i brottsstatistiken och tryggheten upplevs hög, säger Bäckström.

Madelaine Jakobsson, kommunalråd, är också på plats för att manifestera samarbetet mellan kommunen och polisen.

– Jag tycker medborgarlöften är bra eftersom det blir praktiskt och konkret, jag hör att det uppskattas av medborgarna, säger Jakobsson som delar ut isskrapor med kommunens nya logga.

När är det dags att lägga på vinterdäcken?

– Jag tycker de ska på nu, vi har haft en del halkrelaterade trafikolyckor och akuten fylls redan av fallskador, säger Per Bäckström.

Hörnefors behåller busslinje genom samhället

Hörnefors Hörnefors kommer även fortsättningsvis att trafikeras genom samhället. Det står klart sedan diskussionen mellan Umeå kommun och landstinget avslutats inför upphandling av...

Het debatt om kärv ekonomi

Vännäs Kommunens kärva ekonomi stod i centrum när nya fullmäktige sammanträdde första gången i måndags. Senaste delårsbokslutet för 2018 visar underskott med 6,3 miljoner kronor.

Västerbotten har lägst andel oljepannor

BJURHOLM Bioenergibolaget Scandbio har låtit göra en nationell studie av andelen olje- respektive pelletspannor i svenska småhus. Den visar att i Västerbotten finns lägst andel privata...

Bjurholm får rink i vinter

Bjurholm Det blir en hockeyrink på konstgräsplanen bakom Folkets hus i Bjurholm i vinter. På tisdagen beslutade kommunstyrelsen att avvakta med en försäljning av den gamla sargen som...

Vindeln rustar för rally igen

VINDELN Kommande vinter och då lördag 16 mars planeras det att köra ett rally i Vindeln för första gången på mycket länge. – Om jag inte är ute och cyklar var det 1972 eller 1974...