Måndag 25 januari 2021

Västerbottningen

Foto: PIXABAY

Publiktak på åtta personer i Västerbotten

Länet · Published nov 23, 2020 at 13:52

Från och med i morgon tisdag är det förbjudet med allmänna sammankomster och offentliga tillställningar i länet att ha med än åtta deltagare, något som även gäller för sittande pubik. Undantaget är begravningscermonier där upp till 20 personer under vissa villkor kan delta.

– Vi anser att detta är nödvändigt för att begränsa antalet kontakter mellan människor och på det sättet motverka smittspridningen, säger Helene Hellmark Knutsson, landshövding i Västerbotten.

De nya föreskrifterna gäller tills vidare.

Fler nyheter från Västerbotten

Bybor vill ha bort skrotbilar

Bredträsk Ett 20-tal skrotbilar som ansamlats på en fastighet mitt i byn upprör flera bybor. Nu kräver de att kommunen gör någonting åt saken.
Västerbottningen rekommenderar

Brännlands Wärdshus stängt efter vattenskada

Brännland En stor vattenskada på Brännlands Wärdshus gör att ägarna har tvingats stänga värdshuset i flera månader och säga upp personal.

Oskar Norum kör starkt i USA

Bjurholm Skoterföraren Oskar Norum från Bjurholm presterar mycket bra i den professionella amerikanska skotercrosserien som i helgen tävlade i Dubuque i Iowa där Oskar noterades för en andra- respektive sjätteplacering.

Trafikverket: "Beklagansvärt"

Hällnäs Renskötarna som var med under helgens olycka i närheten av Hällnäs är kritiska till Trafikverkets hantering av händelsen. Delvis eftersom en ren inte hittades och kunde avlivas först morgonen därpå.
Sport