Söndag 24 januari 2021

Västerbottningen

Funktionärerna kring vinterns lyckade SM-tävling Rally Vännäs samlades utomhus på Pengfors Motorstadion. Foto: MATS RAGNARSSON

Rally Vännäs plussummerades

Kort efter gångna vinterns arrangemang av SM-deltävlingen Rally Vännäs slog coronapandemin till varför såväl tänkt utvärdering som rallyfest blev uppskjutna.
Förra veckan träffades nu ett drygt 30-tal SM-funktionärer utomhus på Pengfors Motorstadion för att göra ett bokslut.

Vännäs · Published jun 13, 2020 at 11:15

Vinterns Rally Vännäs blev ett lyckat arrangemang med mycket inhämtat skryt främst tack vare suveränt iordningställda fartsträckor under banchefen Roland Johanssons ledning.

– Det viktigaste är att tävlingen blir lyckad, rolig och rättvis vilket vi verkligen lyckades med, menade tävlingsledaren Roland ”Mikro” Åström.

– Vi gjorde ett mycket bra ekonomiskt resultat av tävlingen, klart bättre än 2018 som vi då var belåtna med.

Tävlingsledarstaben pekade även på många plus med arrangemanget förutom nämnda fartsträckor:

– De förbättringspunkter vi spaltade upp efter 2018-tävlingen landade vi på ett mycket bra sätt. Att vi nu dessutom fick med orten Vindeln med allt vad det innebar på vår SM-karta, fick till stånd ett informationscenter med uppbackning av Liljaskolan och även arrangerade en lyckad sponsorträff var annat som vi också kan vara belåtna med precis som att vi totalt lyckades med värdskapet.

Det viktigaste är att tävlingen blir lyckad, rolig och rättvis vilket vi verkligen lyckades med.

Fler nyheter från Västerbotten
Västerbottningen rekommenderar

Brännlands Wärdshus stängt efter vattenskada

Brännland En stor vattenskada på Brännlands Wärdshus gör att ägarna har tvingats stänga värdshuset i flera månader och säga upp personal.

Oskar Norum kör starkt i USA

Bjurholm Skoterföraren Oskar Norum från Bjurholm presterar mycket bra i den professionella amerikanska skotercrosserien som i helgen tävlade i Dubuque i Iowa där Oskar noterades för en andra- respektive sjätteplacering.

Trafikverket: "Beklagansvärt"

Hällnäs Renskötarna som var med under helgens olycka i närheten av Hällnäs är kritiska till Trafikverkets hantering av händelsen. Delvis eftersom en ren inte hittades och kunde avlivas först morgonen därpå.
Sport