Måndag 14 juni 2021

Västerbottningen

Foto: PIXABAY

Region ökar kapacitet för tidsbokning

Region Västerbotten uppmanar inte längre till att avvakta med vaccinbokning.

LÄNET · Published maj 28, 2021 at 12:08

De tekniska problem som drabbat regionens bokningssystem sedan i tisdags är ännu inte helt lösta men bokningskapaciteten är nu på samma nivå som innan problemet uppstod, enligt regionen.

Det innebär att det tidigare rådet att avvakta med bokning inte längre gäller – men det innebär inte att det går att boka en närliggande tid.

– Vi har bara ett fåtal bokningsbara tider kvar den här veckan, så även om vi nu kan släppa på kapaciteten i bokningssystemet innebär det inte att fler tider tillkommit den här veckan. Det gäller som vanligt att med jämna mellanrum gå in för att se hur det ser ut, säger vaccinsamordnare Ronny Lestander.

De tekniska problemen har inte inneburit att något vaccin gått till spillo.

– Nej, de tekniska problemen till trots har tider fyllts och vi använder alla doser vi får. Bekymret är snarare den frustration som uppstår för användare som inte tar sig fram. Vi förstår den. Förhoppningsvis minskar den nu, säger Ronny Lestander.

Fler nyheter från Västerbotten

Sofia i nytt långloppsteam

UMEÅ Duktiga skidtjejen Sofia Lindberg, med fokus på långloppsåkning, har klart med ett nytt team inför kommande världscupsäsong.

Jens redo för SM-race

VÄNNÄSBY Jens Högbom stod över första SM-helgen i rallycross men när det nu ska braka loss i Piteå är han på plats. "Bilen går bra och jag är laddad" säger Jens inför årets första SM-tävlingar.
Västerbottningen rekommenderar
Sport