Fredag 6 augusti 2021

Västerbottningen

Lämna aldrig ut ditt bank-id till någon som ringer, uppmanar Region Västerbotten. Foto: ARKIV/VIKTOR LAGERBORG

Regionen varnar för bedragare

Det förekommer bedragare som utger sig ringa från Region Västerbotten om vaccinering.

LÄNET · Published apr 28, 2021 at 14:04

I dag har det kommit in rapporter om att äldre blir uppringda från någon som säger sig ringa från en hälsocentral, uppger regionen. Bedragaren säger sig ska ändra tid för dos två av vaccineringen och ber offret om bank-id.

– Vi vill uppmana alla att aldrig lämna ut ett bank-id. Från regionens sida tar vi inte kontakt med invånare på detta sätt, säger regionens vaccinsamordnare Ronny Lestander.

Regionen understryker också att vaccineringen är helt kostnadsfri och påståenden om motsatsen kan vara bedrägeriförsök.

Fler nyheter från Västerbotten

Åtal mot misstänkt dröjer

Lögdeå Mannen som misstänks för grov stöld från Häggströms Modehus underkastas förlängd häktningstid. "Utredningen är ännu inte klar", säger Peter Jonsson, vice chefsåklagare.

Populär orientering i repris

Vännäs Populära orienteringstävlingen Naturpasset i Vännäs och Vännäsby har åter startat för sommaren och alla tävlingssugna har möjlighet att hoppa på fram till slutdatumet den sista september.
Västerbottningen rekommenderar

Stora satsningar på färjeterminalen

Holmsund För att Aurora Botnia ska kunna trafikera Umeå hamn görs stora investeringar i färjeterminalen. En ny passagerargång och en anläggning för automatisk incheckning av fordon hör till nyheterna.

Rödå runt: Det nya springloppet för alla

RÖDÅ. I helgen går ett nytt lopp av stapeln. Både barn, nybörjare och mer erfarna löpare har alla möjlighet att testa på den nya banan.
Sport