Lördag 23 mars 2019

Västerbottningen

Regnbågsflaggan. Foto: WIKICOMMONS

Regnbågsvecka firas i Nordmaling

Nordmaling · Published dec 19, 2018 at 12:15

Vecka 7, den 11-17 februari 2019, arrangeras regnbågsvecka i Nordmaling, i samarbete mellan kommunen, köpmännen, kyrkan, föreningar och frivillorganisationer.

Dagliga aktiviteter kommer att ske i kommunens olika verksamheter och temat kommer att märkas i handeln och föreningslivet.

Syftet med veckan är att bidra till ökad kunskap i hbtq-frågor genom föreläsningar, utställningar och workshops.

– Nordmalings kommun värnar de mänskliga rättigheterna och ska vara en öppen och inkluderande kommun där alla har lika rättigheter och möjligheter oavsett sexualitet, könsidentitet eller könsuttryck, säger Britt-Inger Hedström Lundqvist, kultur- och fritidschef.

Att Regnbågsveckan förläggs i samband med Alla hjärtans dag, 14 februari, är tänkt att bidra till bredden.

– Under regnbågsveckan vill vi fira kärleken och vi vet att kärleken ser olika ut för alla människor, säger Hedström Lundqvist.

Regnbågsflagga ska också inhandlas och kommunhuset lysas upp med regnbågsfärger.

– Roligast är att alla är så positiva, många hör av sig och vill bidra, alla är välkomna, bredden är viktigast.

Få startar nya företag i Vännäs

Vännäs Vännäs hamnar på tredjeplats över de kommuner i landet som har lägst andel nyföretagare. Men samtidigt överlever företagen länge.

Frustration när betalningsmedlen strular

Åmsele Hos lanthandeln i Åmsele är det god ruljangs. Men det är inte alltid det flyter på lika smidigt. – Det är när tekniken havererar som problemen uppstår, här kan det svaja en hel del, säger Mia Jacobsson, kassabiträde.