Måndag 18 januari 2021

Västerbottningen

Kulturminister Amanda Lind hoppas att åtgärderna ska vara del i att hantera problemen som kulturaktörer möter i coronatid. Foto: PRESSBILD/KRISTIAN POHL

Sittande publik ska kunna vara fler än femtio personer

Regeringen meddelar idag att justeringar ska göras kring 50-personsgränsen på restauranger och undantag ska införas för evenemang med sittande publik som görs på ett smittsäkert vis.

Sverige · Published aug 21, 2020 at 10:58

Idag meddelade inrikesminister Mikael Damberg (S) och kulturminister Amanda Lind (MP) att ändringar ska göras i förbudsförordningen.

Det första förslaget handlar om att undanta restauranger från förbudet om max femtion personer för att de inte ska behöva förhålla sig till två olika regelverk.

– I dag träffas restauranger inte bara av lagens krav, utan även av förbudet mot allmänna sammankomster, säger Mikael Damberg.

Det andra förslaget handlar om att införa nya riktlinjer för att hålla säkra evenemang med sittande publik för över femtio personer.

– Kulturen och idrotten vill ta ansvar i en mycket svår situation. Vi inom regeringen har jobbat hårt för att hitta en lösning, berättar Amanda Lind.

Ambitionen är att de nya riktlinjerna ska träda i kraft från den första oktober.

Fler nyheter från Västerbotten

Skadegörelse ligger bakom internetavbrottet

Vännäs Idag drabbades Myranområdet samt delar av centrum av ett långvarigt avbrott på internet och kabel-tv. Polisen meddelar att situationen misstänks bero på omfattande skadegörelse.
Västerbottningen rekommenderar

Livstid för mordet i Agnäs

Bjurholm 44-åringen som åtalats för mordet i Agnäs döms av Umeå tingsrätt till livstids fängelse. Han fälls förutom för mord också för misshandel, grovt olaga hot, bedrägeri, skadegörelse och bilstöd.
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport