Tisdag 4 augusti 2020

Västerbottningen

Niklas bäst av alla på Örträskisen

För 14:e vintern i följd har de tre pimpeltävlingarna i ”Storfiskar´n i Örträskbygden” genomförts. När krutröken lagt sig efter finalen i Örträsk var Niklas Gotthardsson klar totalvinnare.
– Extra skönt då jag för två år sedan var fyra gram från totalsegern, sa Niklas.

ÖRTRÄSK · Published apr 11, 2019 at 12:15

Föreningarna i byarna Långsele, Vargträsk och Örträsk startade ”Storfiskar´n i Örträskbygden” vintern 2006.

Därefter har det årligen rullat på med tre enskilda deltävlingar och dessutom en sammanräkning för att utse den totala storfiskar´n över de tre tävlingarna.

I barnklassen gick Morris Johansson från Lycksele totalsegrande ur striden med totalt 698 fångstgram över de tre tävlingarna medan Casper Rimmevik, också han från Lycksele, var bäst i ungdomsklassen nio till 14 år där han med 5 049 gram var tämligen överlägsen i sammanräkningen.

Överlägsen var även vinnaren i vuxenklassen där Niklas Gotthardsson var i ledning redan efter de två första deltävlingarna.

– Jag var tvåa i Långsele i första tävlingen och trea i Vargträsk förra helgen, berättade Niklas som tog det säkra före det osäkra och vann finaltävlingen på sjön Örträsket i lördags.

– Jag gick längst upp i sjön, visste sen SM:et här för tre år sedan att det är mycket bra där uppe vid inloppet, sa Niklas, väl medveten om konsekvensen:

– Det är väl en halvmil att gå dit upp, jag är trött och har ont i ländryggen men fick också vara ensam där uppe och då tycker jag att det är trevligast att fiska. Sen ska jag inte klaga för mycket, det var mycket lättgått på isen i dag.

Niklas fick mer och mer fisk ju längre den två timmar långa tävlingstiden gick och till sist stannade vågen på 5 139 gram med vilket han hade 85 gram tillgodo på tvåan Sophia Petterson från Tavelsjöbyn Reinersdal och ytterligare några hekto till trean Lennart Lund från Kramfors.

I Storfiskarupplagan 2017 blev Niklas totaltvåa fyra ynka gram efter Magnus Åström.

– Det gör det här lite extra skönt, sa Niklas som fick trevliga 5 000 kronor för den här dagens seger och lika mycket ytterligare för den totala Storfiskartriumfen.

– En fin och lyckad dag som jag väl måste fira med nystekt abborre i kväll, sa Niklas som rakt igenom bara fick just abborrar medan övriga deltagare drog upp en hel del mört och även några gäddor.

I totalsammandraget kom Gotthardsson upp i 9 053 gram och då blev segern över de tre tävlingarna klar med stor marginal.

Lorenz Björk från Lycksele blev tvåa med 6 881 gram och Sophia Pettersson trea och bästa dam med sina 6686 gram.

Detta när den 14:e vinterupplagan av ”Storfiskar´n i Örträskbygden” gjorde bokslut på lördagen med överlag rejält stora fångster.

Det gör det här lite extra skönt.

Ny centrumplan överklagas

Vännäs Fastighetsbolaget Trophi som äger Ica-tomten överklagar den nyss fastställda centrumplanen till mark- och miljödomstolen. Trophi anser att planen får stora negativa konsekvenser.

Barn skadade i olycka med fyrhjuling

Lillsjöberg Under söndagskvällen skadades tre flickor i en fyrhjulingsolycka i Lillsjöberg, strax söder om Tavelsjö.

Författare i Bjurholm efterlyser noveller

Bjurholm Skrivgruppen Skrivlyan i Bjurholm efterlyser bidrag till en novellantologi som har anknytning till orten. "Nu blir den äntligen av", säger författaren Louise Bonta.