Måndag 14 juni 2021

Västerbottningen

"Jag är försiktigt positiv till att vi nu går mot ljusare tider", säger smittskyddsläkare Stephan Stenmark. Foto: REGION VÄSTERBOTTEN

Tydlig nedgång av covidfall i Västerbotten

Under vecka 21 nästan halverades antalet nyupptäckta fall av covid-19 i länet jämfört med föregående vecka – från 441 till 245.

LÄNET · Published maj 31, 2021 at 13:34

– Vi ser en tydlig nedgång vilket känns positivt. Det betyder att västerbottningarna över lag är duktiga på att följa råd och rekommendationer, umgås i sin bubbla och träffas utomhus, säger Region Västerbottens smittskyddsläkare Stephan Stenmark.

I morgon tisdag upphör de skärpta rekommendationerna i Västerbotten och länsborna ska följa enbart de nationella råden.

– Jag är försiktigt positiv till att vi nu går mot ljusare tider. Vaccinationerna går i rask takt framåt och de nationella rekommendationerna är tydliga och förenklar för oss alla i vardagen och när vi ska planera sommar och semestrar. Det är tydligt vad som gäller, säger Stephan Stenmark.

Det innebär däremot inte att det går att leva som vanligt igen, understryker han:

– I enlighet med de nationella rekommendationerna från imorgon så ska du fortsätta att undvika trängsel i alla sammanhang inklusive handel och kollektivtrafik, handla ensam, umgås i en mindre krets, resa smittsäkert, använda munskydd under rusningstrafik i kollektivtrafiken och när du inte kan hålla avstånd, stanna hemma när du är sjuk och testa dig vid symtom.

Fler nyheter från Västerbotten

Sofia i nytt långloppsteam

UMEÅ Duktiga skidtjejen Sofia Lindberg, med fokus på långloppsåkning, har klart med ett nytt team inför kommande världscupsäsong.

Jens redo för SM-race

VÄNNÄSBY Jens Högbom stod över första SM-helgen i rallycross men när det nu ska braka loss i Piteå är han på plats. "Bilen går bra och jag är laddad" säger Jens inför årets första SM-tävlingar.
Västerbottningen rekommenderar
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport