Onsdag 28 juli 2021

Västerbottningen

"Det är positivt att vi kan lätta på restriktionerna ännu mer", säger Anders Tegnell. Foto: FOLKHÄLSOMYNDIGHETEN

Ytterligare lättnader 15 juli

Regeringen och Folkhälsomyndigheten meddelar att läget är bra nog för att ytterligare mildra restriktionerna från 15 juli.

SVERIGE · Published jul 12, 2021 at 15:51

– Det är positivt att vi kan lätta på restriktionerna ännu mer, men umgås gärna utomhus så mycket som möjligt i sommar och tänk på att fortsätta hålla avstånd till andra och att undvika trängsel, säger Anders Tegnell, statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten.

Förändringarna innebär bland annat att begränsningen av antal människor per kvadratmeter i till exempel butiker tas bort och även begränsningen av bokade platser på långväga kollektivtrafik.

Antalet personer som får ingå i samma sällskap vid en offentlig sammankomst eller tillställning höjs från fyra till åtta, både inom- och utomhus.

Här kan du läsa mer om de ändrade rekommendationerna.

Fler nyheter från Västerbotten

Regeringen ger klartecken för hela Norrbotniabanan

LÄNET Nu har regeringen gett Trafikverket i uppdrag att påbörja planeringsarbetet av den återstående sträckan Skellefteå–Luleå.
Västerbottningen rekommenderar

Ny skogsvårdare i Vindeln

Vindeln. Björn Taavo och Ove Melitshenko har startat ett nytt företag i Vindeln där de bland annat ägnar sig åt skogsröjning och har kunder från hela Sverige.
Sport