Onsdag 21 augusti 2019

Västerbottningen

Nyheter

Försäljning av nikotinläkemedel ökade i juli

Sverige Försäljningen av nikotinpreparat har ökat under juli månad jämfört med samma period förra året.

Vännäs

Kommunen är indragen i tvist

Brån Sedan måndag förra veckan ligger ett stor hög av jord och gödsel framför en av kommunens pumpstationer i Brån. Bakom tippningen av högen ligger en tvist mellan Vännäs kommun och markägaren.

Forskning nyanserar läsdebatten

Sverige Många oroar sig över barns förändrade läsvanor, men ny forskning från Borås Högskola ifrågasätter att det någonsin funnits en läsandets guldålder.

Serviceboxen försvinner i Vännäs

Vännäs Företagare kan inte längre deponera sina dagskassor i serviceboxen i Vännäs. Beskedet har lett till att butiksägaren Karin Olsson överväger att sluta ta emot kontanter.

Fördömer jaktsabotage

Länet Inför älgjakten har hundratals jakttorn i Sverige vandaliserats. Aktivister berömmer aktionerna på nätet. – Det är inte lagligt att förstöra andras egendom, säger Jimmy...

Sabotage på tennisplanen i Bjurholm

Bjurholm Någon har tagit bort grinden till tennisplanen i Bjurholm. "Väldigt olyckligt".

Förslaget: Sänk hastigheten på väg 363

Tavelsjö/Umeå Trafikverket föreslår sänka hastigheter på flera vägar i länet, bland annat på väg 363 mellan Umeå och Tavelsjö. Ett förslag som får kritik från politiskt håll.

Led av hypotyreos i ovisshet – kritisk mot vården

Länet Hypotyreossjuka Jeannette Westerbergh tog sin medicin, men blev bara sämre. Och ingen inom vården kopplade det till hennes hypotyreos. "Vården är många gånger otillräcklig".

Överläkare: "Kunskapen inom sjukvården är bra"

Länet Överläkare Cecilia Fall slår ifrån sig kritiken om att sjukvårdens kunskap om sköldkörtelsjukdomar är otillräcklig.

Tar över populärt event

Vännäs Nu i helgen går Landsbygdshelgen av stapeln i Vännäs kommun. Denna gång med en ny arrangör.

Vännäs kommun överklagar om biogas

Vännäs Vännäs kommun vill att det byggs en biogasanläggning på Starberget, men miljötillståndet löper ut sista december i år. Nu har kommunen överklagat länsstyrelsens avslag om...

Doptavlan togs bort i kyrkan

Hörnefors Därför valde Hörnefors församling att ta bort doptavlan i Rosornas kyrka.