Lördag 11 juli 2020

Västerbottningen

Läs om
Nyheter

Egenprovtagning i länet med start måndag

Länet Från och med måndag 13 juli kan den som vill testa sig själv för covid-19 i Västerbotten.

Arbetsmiljöverket inspekterar smittrisker

SVERIGE Din semester kan vara någon annans arbetsmiljö. Därför genomför Arbetsmiljöverket just nu närmare 300 inspektioner med särskild fokus på smittorisker.

Vindeln

Dopp i Aborrtjärn

Abbortjärn Med 34 grader i luften, och rejält varm i vattnet också för den delen, testade tioårige Siri Malhed från Stockholm på att hoppa från treans trampolin vid badplatsen i Abbortjärn.

Polis grep unga takläggare

Umeåregionen Två män har gripits på en mindre ort utanför Umeå skäligen misstänkta för skadegörelse och försök till bedrägeri.

Första deltävling i golfcup

Lycksele I Tidningar i Norrs golfcup 2020 spelades den första deltävlingen i Lycksele med Lokaltidningen som värd. Lyckselesonen Vidar Axelsson var bruttobäst och vann A-klassen.

Fler elever på gymnasiet läser upp betygen

Umeåregionen Fler gymnasieelever väljer att läsa upp sina betyg på Dragonskolans sommarskola i år jämfört med tidigare somrar, enligt skolledningen.

Fotbollsplaner i norr märks ut på kartan

Länet Fotbollsplaner och idrottsplatser är kulturmiljöer som inte får glömmas bort. Kristoffer Wallgren, med rötterna i Vebomark, märker ut norrländska fotbollsplaner på karta.

Tre skadades när fyrhjuling välte

Mjösjöby Tre personer skadades när en fyrhjuling körde omkull i Mjösjöby utanför Bjurholm på söndagskvällen.

Västerbottningen får stöd till lokal journalistik

Länet Mediekoncernen Tidningar i Norr, varav Västerbottningen är en av fyra systertidningar, har beviljats 4,8 miljoner kronor i stöd till lokal journalistik. Västerbottningen får 1,2 miljoner i stöd.

Charlotte på väg tillbaka

Yttersjö Sedan i februari månad har löpartjejen Charlotte Andersson dragits med överansträngda senor under fötterna. Nu är hon dock väg tillbaka och vann förra veckans GP-tävling i Lycksele.

Företagsklimat sätts på prov

Nordmaling Svenskt Näringsliv har presenterat undersökningen som ligger till grund för deras ranking av alla kommuners företagsklimat. Coronakrisen sätter kommunerna på svåra prov, konstaterar de.

Stor brandfara i markerna

Umeåregionen Sedan en vecka råder skärpt eldningsförbud i samtliga 15 kommuner i Västerbotten. En nödvändig åtgärd eftersom det är mycket torrt i markerna.

Haglund i möte med Sis om Renforsens behandlingshem

Vindeln Under förra veckan träffade Vindelns kommunalråd Mathias Haglund (S) Statens institutionsstyrelse för att diskutera framtiden för Renforsens behandlingshem.

Vännäs får centrumkärna

Vännäs Vännäs tätort har fått en avgränsad centrumkärna, enligt ett beslut av plan- och miljönämnden. Anledningen är ny parkeringsövervakning som ska börja gälla från den 1 juli.

Ett nådeår för Bubergsgården

Vindeln Nyligen beviljade kommunstyrelsen ännu ett tillskott för att ge det kommunägda företaget Bubergsgården AB respit att få ordning på sin ekonomi.

Ortsbor gläds över vägdom

Sörnjöle En ny dom i mark- och miljödomstolen öppnar för att bilägga en långvarig strid om en vägsträcka mellan Hörnefors och Sörmjöle."Vi är ju jätteglada", säger ordförande för samfällighetsföreningen.

Ny centrumplan fastställd

Vännäs Förslaget till detaljplan över hur Vännäs centrum ska se ut i framtiden fastställdes av ett extrainkallat fullmäktige på måndagskvällen.

"Vi måste sätta ner foten och markera"

Vindeln Under förra veckans kommunfullmäktige i Vindeln inträffade någonting ovanligt. Efter förra årets underskott i socialnämnden på 7,5 miljoner kronor ansåg moderaterna att Dan Oskarsson (S) skulle nekas ansvarsfrihet.