Tisdag 13 april 2021

Västerbottningen

Läs om
Nyheter

16 miljoner till simhall

Vindeln Under tisdagen meddelade S, KD och V i Vindeln att de kommer rösta för en renovering av kommunens simhall för 16 miljoner.

Nästa grupp börjar boka vaccinering i länet

LÄNET Från och med i dag måndag kan personer i Västerbotten födda 1951 och tidigare börja boka tid för vaccinering mot covid-19.
Västerbottningen rekommenderar
Korta nyheter

Kraftig ökning av romansbedrägerier

SVERIGE Första kvartalet 2021 ökade antalet polisanmälda romansbedrägerier med en tredjedel jämfört med samma period förra året.

Nordmaling

Broar plockas bort i reklamfilm

Nordmaling I Umeå Energis senaste reklamfilm "Tillsammans för Umeå" visas flygbilder över Tallbergsbroarna, en symbol för Nordmaling. Nu plockas brosekvensen bort efter kommunal kritik.
Korta nyheter

Smittspridningen ökar i Västerbotten

LÄNET Efter flera veckors minskad smittspridning ökade antalet nya fall av covid-19 i Västerbotten åter i förra veckan.

Träningstävlingar en morot för löpare

Umeå I dag lördag inleds barmarkssäsongen för länets löpare med ett 5-kilometerslopp ute på Ön i centrala Umeå.

Tobias och UFC vann premiären

UMEÅ Umeå FC vann seriepremiären i fotbollens herretta med 1–0 hemma mot Hammarby TFF. – Oerhört skönt, tyckte 19-årige UFC-backen Tobias Westin som debuterade på division 1-nivå.

Hon satsar på att sälja ägg

Ängersjö Veronica Åhman, som driver Ängersjö bär och grönsaker, har tilldelats ett stipendium för att skapa ett större hönshus och börja sälja mer gårdsägg.

Svenska Rallyt flyttar till Umeå

UMEÅREGIONEN Efter en gedigen utredning är alla inblandade parter överens om att Rally Sweden 2022 genomförs med Umeå som ny värdstad.

Järnvägsplanen för Robertsfors klar

Länet Nu ställs den sista järnvägsplanen för Robertsfors kommun ut för granskning. Planen gäller från Gryssjön till samhället.

Vintersim har starkt uppsving

Länet Vintersim är en ganska ny företeelse där våra grannar i öst har en betydligt starkare tradition. Men de senaste åren har en tydligt uppåtgående trend startat.

Installationer ersatte påskspel

Tavelsjö Svenska kyrkans kanske viktigaste högtid, påsken, brukar vanligtvis innebära besök från både unga och gamla. Men under pandemin har Tavelsjös församling tvingats tänka om för att fira påsken på ett coronasäkert sätt.

Polisen om skoterolyckan: "Vi har en hyfsad bild"

Vännäs Nu pågår utredningen om skoterolyckan utanför Vännäs där en man voltade med skotern och hittades av ett tidningsbud två timmar efter olyckan. "Vi har en hyfsad bild än så länge, men inte helt klar".

Långt fängelsestraff för grovt vapenbrott

Nordmaling En 46-årig man bosatt i Nordmalings kommun har dömts till fängelse i fyra år och 6 månader för bland annat grovt vapenbrott, grovt olaga hot, narkotikabrott och skadegörelse.

Voltade med skoter – hittades av tidningsbud efter två timmar

Västra Selet I helgen voltade en man med skotern två mil norr om Vännäs. Han låg på marken i drygt två timmar innan ett tidningsbud hittade honom, medtagen och skadad.

Juniorchanser på Sandras program

SÖRFORS Kort efter att Sandra Demby i höstas tagit körlicens för stor travhäst kom en ny lag att man från årsskiftet måste vara 18 år för att få köra ”riktiga” travlopp.

Elev blev knockad av en stock

Vännäs En elev på Liljaskolan svimmade av och har fått troliga knäskador efter att hans handledare råkade knocka honom med en stock. "Det är klart att det är olyckligt"

Så blir påsken i kyrkorna

Vännäs/Bjurholm Vännäs-Bjurholms pastorat kommer att ha sina kyrkor öppna under påsken, med max åtta besökare åt gången. Gudstjänsterna är inspelade och kommer att visas digitalt.