Lördag 23 februari 2019

Västerbottningen

Nyheter

GRAFIK: Överbeläggning minskar – men inte för psykiatrin

LÄNET I Västerbotten så minskade förra året överbeläggningen inom vården samtidigt som den ökade för Sverige i stort – inom psykiatrin är länets överbeläggningar dock fortsatt flera...

Umeå

S-förening fyller 100 år – så blir firandet

Hörnefors 100 år har gått sedan Hörnefors S-förening bildades. Årsdagen, den 24 februari, firas med finbesök av en riksdagsledamot, smörgåstårta och underhållning.

Integration och självförsörjning diskuteras

Nordmaling Ett reportage om hur Nordmalings kommun arbetar med integration av nyanlända i samhället och arbetslivet har vållat debatt på sociala medier.

Mer spänt världsläge gör det svårare att avveckla

Vännäs I Sverige finns 65 000 skyddsrum som rymmer cirka sju miljoner människor. – En kommun måste också tänka på att skydda sina medborgare, säger Lena Mårtensson, skyddsrumshandläggare MSB.

Vännäs HC på Anders arm

VÄNNÄS Anders Nilsson lovade att tatuera in Vännäs HockeyClubs klubbmärke om laget skulle gå till Allettan. Efter en stark höst gick VHC till den högre serien – och Anders en ny...

Tar tag i parkeringskaos

Vännäs Vännäsborna blir allt mer irriterade över parkeringssituationen. Men nu hanterar kommunen frågan.

Andra rännet i Tavelsjö

Tavelsjö På söndag körs tidernas andra skridskotävling på Tavelsjön. – Vi har besynnerligt få anmälda, men räknar med att det ska tillkomma många då isen är helt perfekt och väderprognosen positiv, säger tävlingsledningen bakom Tavelsjörännet.

Stora planer för Kassjöbacken

Kassjö En relaxavdelning och aktivitetsanläggning. Det är några av planerna som Frank Larsen har för Kassjöbacken.

Polisen nöjd med skoteråkarna

Länet Hos polisen är man i stort sett nöjd med hur skoteråkarna beter sig. Däremot har polisen märkt av en restriktivare hållning hos markägare.

SCA: ”Vi ser allvarligt på när man kör utan hänsyn”

UMEÅREGIONEN Friåkning utgör en växande andel av skoterkörandet på SCA:s marker. – Vi ser allvarligt på när friåkning sker på ett sätt som skadar ungskog och nyttjar vägar som vi behöver i skogsbruket, säger Tobias Andersson, skogsskötselchef SCA Skog i Umeå.

Vindeln beredd bygga mer

VINDELN I sommar står det nya flerfamiljshuset med 39 lägenheter klart i centrala Vindeln. Bostadsbristen är dock stor. Kommunala Vindelnbostäder arbetar redan med nya byggprojekt.

Fullmäktigemöte i Nordmaling

Nordmaling Framtidens vatten och avlopp, husbyggnadsplaner vid hamnen samt Swedbanks kontorsnedläggning. Det var några punkter vid måndagens kommunfullmäktige i Nordmaling.