Fredag 14 december 2018

Västerbottningen

Seletamatören Mattias Berglund tävlar i norska Pasvik kommande helg. Foto: GUNNAR ERIKSSON

Mattias åker 105 mil för att tävla i trav

Travamatören Mattias Berglund med hemvist i Selet lastar till helgen hästbussen för 105 mil enkel väg till norska Pasvik nära ryska gränsen.
– Det är en rolig tripp och trevliga travtävlingar där även om dom är lite speciella, säger Mattias.

SELET · Published okt 4, 2018 at 18:15

Mattias Berglund är inte rätt för att åka långt med sina travhästar.

I Pasvik längst upp och österut i Norge finns en liten travbana där han debuterade i fjol.

– Då räddade jag väl att det blev tävlingar genom att komma med fyra hästar, säger Mattias som inte direkt blir rik på kuppen:

– Nej, det är 5.000 i förstapris i de registrerade loppen, 2.000 i de oregistrerade lokalloppen. Problemet är att det finns så få inkvalade travhästar i trakterna där uppe, säger Mattias som kommer att ha med sig en handfull hästar som han och dottern Stina Sjöberg ska köra.

Mattias är ensam svensk som tävlat i Pasvik, men det brukar även komma en del hästar från Finland och då främst från Rovaniemibygden.

– Sen är banan speciell, inte mer än två spår bred och en kurva helt odoserad, skrattar Mattias vars dotter Stina har bråttom hem från Pasvik efter tävlingarna.

Detta då hon ska vidare till Australien för att där under minst ett halvår jobba med hästar, travare och passgångare.

LN 91 klart för spel i Alltvåan

NORDMALING Trots att en match återstår i höstserien Hockeytvåan Norra B så har LN 91 redan kvitterat ut en biljett för spel i Alltvåan in på 2019. – Skönt och roligt att vi nått...

Trafikverket gör omtag om järnvägen i Sävar

Sävar Trafikverkets beslut om Norrbotniabanans dragning förbi Sävar skulle ha presenterats kring årsskiftet. Nu stoppas beslutet och Trafikverket inleder en ny utredning om...

Även Vindelns kommun vill ha virtuellt hälsorum

Vindeln Åtta platser i Västerbotten har fått virtuella hälsorum som ska överbrygga långa avstånd i glesbygd. Nu kan även Åmsele i Vindelns kommun stå på tur.