Fredag 14 december 2018

Västerbottningen

7-milabasen Stefan Bygdeson. Foto: GUNNAR ERIKSSON

7-mila med ändrad sträckning

Söndag 17 februari körs denna vinters upplaga av skidloppet 7-mila mellan Vindeln och Robertsfors.
– Vi ändrar sträckningen på två ställen, berättar Stefan Bygdeson vars 7-milagäng veckoslutet därefter är med bakom en sprintmanifestation i Umeå.

VINDELN · Published dec 6, 2018 at 16:15

Anrika 7-mila åks numera som bekant i februari där 17:e är denna vinters datum och det med några ändringar.

– Vi kommer i Botsmark inte att ha tidigare sträckning på Loberget utan en kraftigare, men kortare stigning, vi tappar 70 höjdmeter, som bör gynna motionärerna, berättar Stefan.

– Sen blir det en annan dragning runt en gård i Aftonsmora. Totalt sett blir dock loppet lika långt som tidigare, säger Bygdeson som tror på ett bra startfält kommande vinter.

– Dom har pusslat om i Worldloppet så vi har inte någon allvarlig krock.

Veckoslutet 22-24/2 genomförs sprinthappeningen i Umeå med företagsstafett på fredagskvällen.

– Där är det nya att vi kör en speciell kommunsprint, säger Stefan som också berättar att sprintbanan kommer att få en annorlunda sträckning där man inte kommer att åka i Broparken som tidigare.

På lördagen väntar elituppgörelsen Umeå Stadssprint och på söndagen familjesprinten som var en riktigt välbesökt tillställning förra vintern.

LN 91 klart för spel i Alltvåan

NORDMALING Trots att en match återstår i höstserien Hockeytvåan Norra B så har LN 91 redan kvitterat ut en biljett för spel i Alltvåan in på 2019. – Skönt och roligt att vi nått...

Trafikverket gör omtag om järnvägen i Sävar

Sävar Trafikverkets beslut om Norrbotniabanans dragning förbi Sävar skulle ha presenterats kring årsskiftet. Nu stoppas beslutet och Trafikverket inleder en ny utredning om...

Även Vindelns kommun vill ha virtuellt hälsorum

Vindeln Åtta platser i Västerbotten har fått virtuella hälsorum som ska överbrygga långa avstånd i glesbygd. Nu kan även Åmsele i Vindelns kommun stå på tur.