Söndag 24 januari 2021

Västerbottningen

Tävlingsledaren Stefan Bygdeson. Foto: ARKIV

7-mila skjuts fram en månad

7-milas arrangörer valt att skjuta fram den klassiska tävlingen – som var planerat till 21 februari – till den 21 mars.

ROBERTSFORS/VINDELN · Published jan 5, 2021 at 09:30

Bakom beslutet ligger förstås covid-19.

– Vi har beslutat att köra tävlingen 21 mars istället för som tidigare planerat tredje söndagen i februari då vi hoppas att coronaläget ska börja lindras under eftervintern, säger tävlingsledaren Stefan Bygdeson.

Redan tidigare har arrangörerna gått ut med en rad förändringar för att minska smittorisken, som till exempel att inte ha busskjutsningar, korta ner stafetten och dela upp starten över en tid.

– Det upplägget ligger kvar men vi har inte öppnat anmälan ännu. Hade loppet legat i dag skulle det ha varit svårt att genomföra det även med våra anpassningar, säger Stefan Bygdeson.

Han är fortfarande optimistisk till chansen att genomföra tävlingen:

– Vi tror att det starkt ökar möjligheterna att kunna genomföra loppet en månad senare. Nu när vaccineringen kommit igång bör det förhoppningsvis lätta upp samhälls- och pandemiläget med tillhörande restriktioner när vi närmar oss den tidpunkten.

Fler nyheter från Västerbotten

Oskar Norum kör starkt i USA

Bjurholm Skoterföraren Oskar Norum från Bjurholm presterar mycket bra i den professionella amerikanska skotercrosserien som i helgen tävlade i Dubuque i Iowa där Oskar noterades för en andra- respektive sjätteplacering.
Västerbottningen rekommenderar

Brännlands Wärdshus stängt efter vattenskada

Brännland En stor vattenskada på Brännlands Wärdshus gör att ägarna har tvingats stänga värdshuset i flera månader och säga upp personal.

Livstid för mordet i Agnäs

Bjurholm 44-åringen som åtalats för mordet i Agnäs döms av Umeå tingsrätt till livstids fängelse. Han fälls förutom för mord också för misshandel, grovt olaga hot, bedrägeri, skadegörelse och bilstöd.

Trafikverket: "Beklagansvärt"

Hällnäs Renskötarna som var med under helgens olycka i närheten av Hällnäs är kritiska till Trafikverkets hantering av händelsen. Delvis eftersom en ren inte hittades och kunde avlivas först morgonen därpå.
Sport