Torsdag 28 oktober 2021

Västerbottningen

"Abris" bäst i rallycross-DM

En kort DM-säsong i rallycross avslutades med att Vännäs MK:s Magnus Abrahamsson totaltriumferade i den deltagarmässigt största klassen 2150.

VÄNNÄS · Published sep 23, 2021 at 10:15

Distriktsmästerskap inom bilsporten körs på våra breddgrader gemensamt för Norr- och Västerbotten (Övre Norra Bilsportförbundet) där det mitt i sommaren blev klart att det skulle kunna arrangeras en DM-serie i rallycross över fyra deltävlingar där två kördes i Kalix sista helgen augusti och de två sista i Lycksele gångna helg.

I 2150-klassen hade BMW-föraren Magnus Abrahamsson, Vännäs MK, ledningen inför avgörandet i Lycksele efter att ha dubbelvunnit i Kalix.

Även i lördags vann Magnus och då spelade det mindre roll att han fick nöja sig med en tredjeplats på söndagen. I sammandraget fick ”Abris” 104 poäng med vilket han nu hade en segermarginal på hela 18 poäng till tvåan Oscar Carlsson, Lycksele MK.

Lycksele MK blev dock överst på DM-tronen i 2400-klassen genom Jesper Carlsson och i Super Nationella där veteranen Joakim Evertsson triumferade före Stefan Åeng.

Samtidigt som det rallycrosstävlades i Lycksele avrundades Vännäs MK:s och Umeå AK:s racingspecial-serie för året efter totalt fem deltävlingar där vi hittar en trio Vännäs MK-förare som totalsegrare; Nils Östgård (rally 2wd), Erik Sjöström (rally grupp F) och Lars-Erik Zingmark (rallycross 2400).

Fler nyheter från Västerbotten
Västerbottningen rekommenderar

Fullmäktige: Majoriteten lyssnade inte på hyresgäster

Bjurholm Efter en lång debatt beslutade Bjurholms kommunfullmäktige på måndagen att sälja totalt 19 kommunägda lägenheter.

7-Mila flyttar till mars månad

VINDELN – Vi tidigarelade tävlingen till februari efter 2015 på grund av snöbrist men nu återgår vi till loppets ursprungliga tidpunkt, bekräftar tävlingsledaren Stefan Bygdeson.
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport