Torsdag 28 oktober 2021

Västerbottningen

16 lag kom till start I uthållighetstävlingen där det gällde att hinna så många varv som möjligt på fyra timmar. Foto: GUNNAR ERIKSSON

Bilarna kördes i fyra timmar

I lördags arrangerade Vännäs MK sin årliga uthållighetstävling för bilar och det med främst företagslag i startlistan.
– Jag räknar med att vi vinner efter att tre gånger tidigare varit tvåa, sa Erik Åström innan starten vars Vännfors Bygg dock nu fick nöja sig med en fjärdeplats.

PENGFORS · Published okt 7, 2021 at 16:15

UTH-upplägget är enkelt, varje lag/bil består av maximalt sex förare, varav minst två damer, där man på fyra timmar ska hinna köra så många banvarv som möjligt efter att ha bytt förare med jämna mellanrum.

– Det viktigaste är inte att köra jättefort utan att undvika en massa tidsspill i depån, sa tävlingsledaren Leif Sjöström.

Visst, då bilarna inte är i toppskick brukar det oftast innebära en del ”besvär” där de två lagen som nu kom längst – 116 varv runt Pengfors Motorstadion med en avstickare bakom läktaren – vann var sin klass, fram- respektive bakhjulsdrivet.

Totalvann gjorde Burlin Motor som hann lite längre än Team APL Teknik där ”Burlinarna” var bäst i den framhjulsdrivna klassen och APL:arna i den bakhjulsdrivna. Nämnas kan att i Burlinlaget deltog erfarna rallyförare som Markku Kärkkäinen och Simon Olsson.

– En UTH-tävling är ett bra tillfälle att stifta bekantskap med motorsporten, menade tävlingsbasen Leif Sjöström efter årets UTH-upplaga som hade lockat 16 lag med totalt närmare 100 förare till start.

Fler nyheter från Västerbotten
Västerbottningen rekommenderar

Fullmäktige: Majoriteten lyssnade inte på hyresgäster

Bjurholm Efter en lång debatt beslutade Bjurholms kommunfullmäktige på måndagen att sälja totalt 19 kommunägda lägenheter.

7-Mila flyttar till mars månad

VINDELN – Vi tidigarelade tävlingen till februari efter 2015 på grund av snöbrist men nu återgår vi till loppets ursprungliga tidpunkt, bekräftar tävlingsledaren Stefan Bygdeson.
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport