Torsdag 28 oktober 2021

Västerbottningen

Kylig match slutade med glad segersång för SVIF

Spöland Vännäs IF firade in helgen med en segersång efter en jämn match mot Sävar IK i herrfotbollens division 5 södra Västerbotten som slutade 3–1.
– Det var bra kamp från båda lagen och en jämn nivå på spelet, sade Anton Persson som gjorde SVIF:s andra mål under fredagsmatchen.

VÄNNÄS · Published sep 23, 2021 at 11:15

Sent på fredagen spelade Spöland Vännäs IF en av säsongens sista hemmamatcher mot Sävar IK. Det var en kylig kväll där tränarna stod i vinterjackor och många av spelarna hade underställ.

Hos båda lagen sågs också en del unga ansiktet.

– Dagens trupp består av många yngre spelare, eftersom många ordinarie är borta, sade Daniel Kovacs Hörnkvist, tränare för SVIF, innan matchstart.

– Men det blir ändå kul och vi ska göra så gott vi kan, fortsatte han.

SVIF lyfter bollen efter avspark och får redan i den andra matchminuten med sig en frispark som leder till kvällens första mål av Yakoub Abdi Hussien. Bollen rullar mellan planhalvorna och innan första halvlek är slut har både Anton Persson träffat SIK:s nät efter ett inlägg och Emil Johansson har lurat SIK:s målvakt på en straff.

Efter de första 45 minuterna stod det därmed 3–0 till hemmalaget Spöland Vännäs IF. Men matchen var fortfarnade inte avgjort då spelet var jämnt. Rickard Karlsson, lagledare för Sävar IK:s grubblade därför över ställningen.

– Det är tråkigt att de leder, men om de har gjort tre mål under första halvlek så kan vi göra fyra i andra, sade han.

Sävar IK fick däremot nöja sig med att Ahmed Barkhad Mohammed Farah satte en straff efter 69 spelade minuter, vilket slutade i en vinst för SVIF med 3–1. Under andra halvlek skapades dock också målchanser från båda håll, däremot möttes Sävar IK av hinder framför mål, vilket reulterade i en låg utdelning. Det var bollar som sköts i stolpen och ut eller skott som målvakten Jonathan Persson räddade.

– Det var kul att spela! Det var min andra match för i år, sade Persson som är tillbaka i SVIF efter ett år med Skogså IF.

– Det var inte så mycket långskott utan det var främst bollar från närhåll som jag fick rädda, men eftersom jag också står i mål i innebandy så känner jag mig ändå mer van med att hantera just närspel.

Tränaren Daniel Kovacs Hörnkvist hyllade också målvakten och lagets yngre inhoppare.

– Vi jobbade bra som ett lag i dag och målvakten gjorde en jättebra insats med tanke på att han inte har stått så mycket men kliver ändå in med pondus. Även de yngre som spelade i dag gjorde det skitbra! De var trygga med boll och tog verkligen för sig, vilket var roligt att se, sade han efter vinsten.

Fredag den 24 september väntas nästa match för SVIF. Även den på kvällskvisten, men då mot Tegs SK på bortaplan.

Fler nyheter från Västerbotten
Västerbottningen rekommenderar

Fullmäktige: Majoriteten lyssnade inte på hyresgäster

Bjurholm Efter en lång debatt beslutade Bjurholms kommunfullmäktige på måndagen att sälja totalt 19 kommunägda lägenheter.

7-Mila flyttar till mars månad

VINDELN – Vi tidigarelade tävlingen till februari efter 2015 på grund av snöbrist men nu återgår vi till loppets ursprungliga tidpunkt, bekräftar tävlingsledaren Stefan Bygdeson.
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport