Torsdag 28 oktober 2021

Västerbottningen

Bert Pettersson, till vänster, har nyss köpt framgångsrika travhästen Selmer I.H. som blivande proffstränaren Samu Sundqvist körde till seger i Skellefteå i lördags. Foto: GUNNAR ERIKSSON

Micael Melander bakom miljonerna

Lördagens V75-omgång med dubbeljackpot på Skellefteåtravet såg Dannerokusken Micael Melander agera stor skrällkusk.
– Är man med i startlistan har man alltid chansen, deklarerade Micke som överraskande vann två V75-lopp till vinnaroddsen 66 respektive 22 gånger vilket gjorde att sjurättsutdelningen nu blev hela 5.580.542 kronor.

SKELLEFTEÅ · Published okt 8, 2021 at 14:15

De västerbottniska ekipagen hade inga framträdande roller inom V75-spelet vilket dock Ådalskusken Micael Melander verkligen hade.

Detta då han först vann V75-3 med den finländska hästen Kitzune G.G. som gav hela 66.30 i vinnarodds och inte ens var streckad på en procent av V75-kupongerna.

– Tränaren sa att formen var bra och jag kände under slutvarvet att hästen verkligen ville och kunde en hel del, sa segerkusken som genom sista kurvan färdades ute i ett fjärde spår.

– Jag ville verkligen ge henne chansen.

Det sexåriga stoet Kitzune G.G. vann klart och spolierade de allra flesta V75-spelarnas möjligheter och när Micke i loppet därpå (V75-4) vann med 22-oddsaren Torpa Pål så var V75-värdet på väg upp mot riktigt höga höjder.

– Här fick vi precis det perfekta lopp som var enda möjligheten om vi skulle kunna vinna. 

Visst, Torpa Pål tog hand om ledningen, släppte den positionen efter ett halvvarv och kunde på upploppet nyttja det extra innerspåret, open stretch, till seger med en längd före Källsjöviking och Mats Gällerstedt.

– Självklart surt, men jag får glädja mig med att jag redan nu andra oktober passerade en miljon inkört till stallet och även mina tidigare rekordsiffror från 2018, sa Mats.

Västerbottningen skrev förra veckan om Samu Sundqvist som snart blir proffstränare efter att ha jobbat hos Stall Ratu och det bland annat med stjärnhästen Selmer I.H. 

Nu är framgångsrika Selmer I.H. ny i Innervikstränaren Gabriella Laestanders regi men Samu körde ändå sjuåringen denna dag och det i det andra loppet utanför V75-spelet. Detta till seger och en perfekt start för Laestander med sin nya häst.

Inom V75-spelet kunde vi bara räkna in en pallplats för Skellefteåtravet då Ove A Lindqvist körde sambon Anki Frisks Liquify’em till en tredjeplats i Diamantstoet (V75-3). Utanför V75:an körde också Ove A in hemmaamatören Nicklas Lundgrens Ivarsviking till en tredjeplats.

Förutom nämnda Selmer I.H:s triumf blev det ytterligare en seger med Skellefteåprägel i dagens tolfte och sista lopp där hemmakusken Tilde Eriksson körde Bodenhästen Wolfhills Star till seger och här kom dessutom Skellefteåekipaget Hanish och Melinda Renman trea.

Fler nyheter från Västerbotten
Västerbottningen rekommenderar

Fullmäktige: Majoriteten lyssnade inte på hyresgäster

Bjurholm Efter en lång debatt beslutade Bjurholms kommunfullmäktige på måndagen att sälja totalt 19 kommunägda lägenheter.

7-Mila flyttar till mars månad

VINDELN – Vi tidigarelade tävlingen till februari efter 2015 på grund av snöbrist men nu återgår vi till loppets ursprungliga tidpunkt, bekräftar tävlingsledaren Stefan Bygdeson.
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport