Måndag 13 juli 2020

Västerbottningen

Skotercrossföraren Oskar Norum var proffs i USA förra vintern, men denna säsong blir det full laddning på hemmaplan. Foto: ARKIV

Oskar ska tävla hemma igen

Skoterfantomen Oskar Norum kommer att tävla på hemmaplan kommande vinter.
– Fjolårets USA-äventyr var kul och gav stor erfarenhet, men nu kommer det att bli bra att hålla till här hemma, säger Oskar.

BJURHOLM · Published okt 26, 2018 at 07:15

Oskar hade i fjol en lite strulig USA-vinter med skador och det blev inte riktigt som han tänkt sig. När dessutom hans amerikanska team inte skulle fortsätta att tävla i den serie där han höll till så…

– Var det ett rätt lätt beslut att nu satsa här hemma, säger Oskar som i USA för första gången körde Polaris och nu blir det en fabriksfortsättning för det märket här hemma och det med uppbackning av teamet Umeå Terräng & Motor.

För närvarande jobbar Oskar med asfaltläggning och så blir det någon vecka till.

– Sen hoppas jag att det ska bli en tidig vinter så att jag kan komma igång med träningen.

Ska du producera konstsnö på din egen bana i Önskanäs utanför Bjurholm?

– Jag har inte bestämt om jag ska rocka igång grejerna där hemma, det är en möjlighet men en tidskrävande sådan. 

Tävlingsvintern?

– Jag kommer givetvis att satsa fullt ut på SM-serien i skotercross och VM:et såklart, säger Bjurholmsgrabben Oskar Norum.

Ny dom gläder i Stöcke

Stöcke Nu är det glada miner i Stöcke. Inte så konstigt med tanke på det positiva beskedet från mark- och miljödomstolen att den avslår överklagan av detaljplanen för Mötesplats Stöcke.

Dopp i Aborrtjärn

Abbortjärn Med 34 grader i luften, och rejält varm i vattnet också för den delen, testade tioårige Siri Malhed från Stockholm på att hoppa från treans trampolin vid badplatsen i Abbortjärn.