Måndag 18 mars 2019

Västerbottningen

Skotercrossföraren Oskar Norum var proffs i USA förra vintern, men denna säsong blir det full laddning på hemmaplan. Foto: ARKIV

Oskar ska tävla hemma igen

Skoterfantomen Oskar Norum kommer att tävla på hemmaplan kommande vinter.
– Fjolårets USA-äventyr var kul och gav stor erfarenhet, men nu kommer det att bli bra att hålla till här hemma, säger Oskar.

BJURHOLM · Published okt 26, 2018 at 07:15

Oskar hade i fjol en lite strulig USA-vinter med skador och det blev inte riktigt som han tänkt sig. När dessutom hans amerikanska team inte skulle fortsätta att tävla i den serie där han höll till så…

– Var det ett rätt lätt beslut att nu satsa här hemma, säger Oskar som i USA för första gången körde Polaris och nu blir det en fabriksfortsättning för det märket här hemma och det med uppbackning av teamet Umeå Terräng & Motor.

För närvarande jobbar Oskar med asfaltläggning och så blir det någon vecka till.

– Sen hoppas jag att det ska bli en tidig vinter så att jag kan komma igång med träningen.

Ska du producera konstsnö på din egen bana i Önskanäs utanför Bjurholm?

– Jag har inte bestämt om jag ska rocka igång grejerna där hemma, det är en möjlighet men en tidskrävande sådan. 

Tävlingsvintern?

– Jag kommer givetvis att satsa fullt ut på SM-serien i skotercross och VM:et såklart, säger Bjurholmsgrabben Oskar Norum.

Enskilda avlopp utmaning på landsbygden

Länet I Västerbotten finns 33 000 fastigheter med avlopp som inte är anslutna till kommunernas avloppsnät. Med dagens takt skulle det ta 56 år att åtgärda alla dessa. Utmaningen är extra stor på landsbygden.

Flest elavbrott sker i Bjurholm

Bjurholm Elkunderna i Bjurholm drabbades av flest elavbrott i Sverige 2017, enligt statistik från ansvarig myndighet. – Elnät i glesbygd är mera utsatt för väder och vind, säger Jenny Hakeberg, pressansvarig Vattenfall eldistribution.

John är ny reporter i Vindeln

VINDELN John Bakke är Västerbottningens nya medarbetare med Vindelns kommun och de nordvästra delarna av Umeå landsbygd som bevakningsområde.