Torsdag 28 oktober 2021

Västerbottningen

IFK Umeås Per Liv försvarade sin seger i Umemaran då han på fina tiden 2.33,37 vann den 48:e upplagan av tävlingen. Foto: GUNNAR ERIKSSON

Per Liv bäst i Umemaran

I lördags sprangs den 48:e upplagan av Umemaran som samtidigt var den 18:e och sista deltävlingen i årets upplaga av Västerbottningens GP-serie i långlöpning.
Marathondistanserna vanns av IFK Umeås Per Liv respektive Skellefteå AIK:s Maja Gren Skog medan Erik Linnér och Charlotte Andersson var snabbast på halvmarorna.

UMEÅ · Published okt 11, 2021 at 15:33

Umeåklubben Jalles TC bildades 1973 och samma år sprangs den första upplagan av Umemaran som sedan dess genomförts årligen undantaget under det pandemipräglade fjolåret.

Till årets upplaga hade man flyttat start- och målplatsen till Böleängsskolan och därigenom också snickrat om banan en aning men fortfarande handlade det om att springa ut till Stöcksjö och vända där.

Helmarans 42.195 meter såg IFK Umeås Per Liv försvara sin seger från förra upplagan av tävlingen 2019.

Detta efter att han halvvägs legat tvåa, 40-talet meter efter då ledande Karl Normelli, men med sluttiden 2.33,37 var Per elva minuter snabbare än 2019 och vann nu över tio minuter före tvåan Marcus Nilsson.

Då var det jämnare i damklassen där Skellefteå AIK:s Maja Gren Skog med 3.17,21 nu bara hade sex sekunder tillgodo på tvåan Kristin Simonsson, IFK Umeå.

På halvmaran var IFK Umeå duon Erik Linnér och Charlotta Andersson, som väntat, överlägsna i respektive klass.

– Jag är helt chockad att jag så här mitt i en träningsperiod kan prestera denna tid, sa Tranåsbördige Erik Linnér som tävlar för IFK Umeå sedan ett par år tillbaka.

Eriks segertid 1.09.47 var en rejäl sänkning av hans tidigare personliga rekord och det alltså mitt i en tuff träningsperiod inför Terräng-SM i Höganäs 22-24 oktober som är det stora Erikmålet så här på höstkanten.

Charlotte Andersson vann på nya banrekordet 1.17,15 och visade därigenom att formen alltjämt är god för årets segrarinna i Västerbottningens GP-serie som helt enkelt är outstanding i denna landsdel.

Fler nyheter från Västerbotten
Västerbottningen rekommenderar

Fullmäktige: Majoriteten lyssnade inte på hyresgäster

Bjurholm Efter en lång debatt beslutade Bjurholms kommunfullmäktige på måndagen att sälja totalt 19 kommunägda lägenheter.

7-Mila flyttar till mars månad

VINDELN – Vi tidigarelade tävlingen till februari efter 2015 på grund av snöbrist men nu återgår vi till loppets ursprungliga tidpunkt, bekräftar tävlingsledaren Stefan Bygdeson.
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport