Söndag 26 maj 2019

Västerbottningen

Positiv dag för framtidens Vännäs HockeyClub

I lördags arrangerade Vännäs HockeyClub en framtidsdag till förmån för klubbens barn, ungdomar och juniorer.
– Det är riktigt bra tryck i klubben, tycker Ulf Olofsson som själv började med knattehockey för snart 40 år sedan och efter en massa A-lagsmatcher alltjämt är kvar i klubben och det nu som ledare för de allra yngsta knattarna.

VÄNNÄS · Published nov 29, 2018 at 06:15

Vännäs HC presenterade, som Västerbottningen skrev om, tidigare i höst ”Framtidsfonden” vilken vänder sig till verksamheten för barn, ungdomar och juniorer med målet att långsiktigt säkra denna.

Det handlar bland annat om att inreda ett vasst gym i ishallens ut- och ombyggnad 2019, men också att försäkra sig om att kunna fortsätta med den populära kostnadsfria hockeyskolan under eftersomrarna och att knattarna får låna utrustning gratis.

– Vi har mycket mer på gång, inte minst en framtida satsning för tjejer, berättar klubbdirektören Erik Åström.

I lördags sparkade man igång arbetet med ”Framtidsfonden” på allvar och det med en ”Framtidsdag” där det dels bjöd på en J18-match mellan VHC och Kramfors (hemmaseger 4–3), men också en legendmatch där man dammat av spelare från upplagorna i slutet av 1980-talet och framöver. Under dagen samlades också pengar in till fonden där man redan nått 65.000 kronor.

I dag 44-årige Ulf Olofsson har alltid bott i Vännäs och började spela knattehockey i Vännäs HC i mycket unga år och på den vägen blev det…

– Jag var med hela vägen upp till A-laget, säger Uffe som med sina 212 seniortävlingsmatcher är tvåa i klubbens maratonliga efter Tommy ”Mäskis” Forsgren, 299 matcher.

Ulf var med under de mest framgångsrika VHC-säsongerna en bit in på 1990-talet då man kvalade till dåvarande Elitserien.

– Det var jäkligt roligt, vi var faktiskt riktigt duktiga, minns Uffe. Det allra roligaste var att vi var många Vännäsgrabbar med i laget då.

Visst, förutom Uffe spelade då på orten uppvuxna killar som Anders Eriksson, Jonas Hansson, Peter Jonsson, Fredrik Löfgren, Håkan Nilsson, Fredrik Norlin och Jerry Sjöström för att nu nämna några.

Dessa knöt även på sig rören i lördagens legendmatch där coachandet i ena laget sköttes av två andra, ännu äldre, klubblegendarer i nämnda Tommy Forsgren och Ulf Bodin.

– Det var roligt att träffa alla, tyckte Olofsson som inte tog så allvarligt på själva matchen som hans ”yngre” lag vann med 10–5.

Uffe är alltså en ur-VHC:are.

– Jag ser en hel del A-lagsmatcher nu också och tycker att dom är riktigt duktiga i vinter, det är roligt. Sen tycker jag också att hela klubben fått ett rejält lyft under de senaste åren med ordning, reda och en stark organisation rakt över hela linjen.

Där ingår Ulf Olofsson själv då han nu är inne på sitt tredje år som ledare i hockeyskolan för de allra yngsta knattarna.

– Jag har två söner på fem och sju år, Lucas och William, och det var för mig som för så många andra så jag halkade in på det, menar ledaren vars knattar träffas två gånger i veckan.

– Att se de som i början knappt kan stå på skridskorna senare flyga fram i sin snabba utveckling är verkligen häftigt. Vi har oerhört många barn i gruppen vilket givetvis också är oerhört stimulerande, menar Ulf Olofsson, alltjämt aktiv i Vännäs HC och det denna framtidslördag i ett gästspel som legendarisk Vännäs HC-spelare.

Hela klubben har fått ett rejält lyft under de senaste åren.

Team 90-92 vs Team 86-88 10–5

Mål: 90-92: Smurfkedjan Jonas Hansson 2, Peter Jonsson 1, Anders Eriksson 1 samt Jerry Sjöström 2, Jonas Sjöström 2, Tony Lundgren 1, Jonas Stenlund 1.

86-88: Eje Nyman 2, Håkan Nilsson , Pelle "Pek" Lindström 1.

Matchens lirare: Fredrik "Löken" Lövgren, Team 86-88.