Torsdag 9 april 2020

Västerbottningen

Rallypremiär i Mullsjö

Denna helg körs vinterns första rallytävlingar i länet då Vännäs Motorklubb står värd för tävlingar i Mullsjötrakten.
– Roligt att säsongen är i gång, säger hemmaföraren Maja Rönnkvist i sin Volvo 940.

Mullsjö · Published jan 11, 2020 at 11:15

Maja Rönnkvist har laddat hårt inför denna tävlingsvinter i sin nyinförskaffade Volvo 940. Detta bland annat med deltagande i SM-tävlingen Rally Vännäs sista veckoslutet i februari, dit hon redan har anmält sig.

– Det ska bli jätteroligt och värdefullt att få köra en så lång tävling, säger Maja.

Dessförinnan är det dock helgens tävlingar på isiga vägar kring Mullsjö som står på Majas och många andra rallychaufförers tävlingsprogram. Och nu har tävlingarna dragit igång. Vägarna ger perfekta förhållanden. Förarna är lyriska.

Västerbottningen är på plats både lördag och söndag. Reportage i nästa veckas tidning.

Det ska bli jätteroligt och värdefullt att få köra en så lång tävling.

Hörnan flyttar till kyrkan

Vännäs Efter snart fem år lämnar Café Hörnan sitt centrala läge och flyttar ett stenkast bort till Johanneskyrkan. "Det är en ekonomisk fråga", säger Annelie Bäck, diakon.

Kämpar för att rädda företag

Umeåregionen Myndigheter och näringsliv organiserar sig nu på alla nivåer för att mildra coronapandemins effekter. "Nu handlar det om kraftsamling", säger Jonas Nordin, regionchef Företagarna Västerbotten.

Kräver åtgärd i Bjurholm

Bjurholm Kommunen arbetar inte tillräckligt mycket med den organisatoriska och sociala arbetsmiljön på ett av Bjurholms äldreboenden. Det menar tre skyddsombud som lämnat en skrivelse till arbetsmiljöverket.