Fredag 14 december 2018

Västerbottningen

SM-rallyts tävlingsledare Roland "Mikro" Åström. Foto: ARKIV

SM-jobbet har kommit igång

Västerbottningen skrev tidigare i höstas att det nästa vinter 28-29 februari 2020 arrangeras ett nytt SM-rally kring Vännäs.
– Vi hade nyligen en första kick off-träff, berättar tävlingsledaren Roland ”Mikro” Åström.

VÄNNÄS · Published nov 29, 2018 at 22:15

Förra vintern stod Vännäs Motorklubb värd för ett SM-rally för första gången sedan 2007.

– Vi beslutade därefter tämligen snabbt att söka igen och det två år senare.

Rally Vännäs sökte och fick uppdraget 28-29 februari 2020 inför vilket man för ett par veckor sedan hade en första träff.

– Det positiva är att vi nu har ett arrangemang i färskt medvetande och att de allra flesta funktionärerna redan i våras gav klartecken för en ny upplaga, säger Åström. Detta gör givetvis arbetet oerhört mycket lättare än vad det var inför 2018-upplagan.

SM-arrangörerna har även haft en första träff med Vännäs kommun och Liljaskolan.

– Deras uppbackning med lokaler och på andra sätt är självklart oerhört viktigt för oss. Nu hoppas och jobbar vi också för att våra andra samarbetspartners ska ställa upp i minst samma omfattning som förra vintern.

Något nytt inför 2020?

– Centralt lutar det mot att det kan bli ytterligare någon Junior-SM-klass och det är också fastställt att de snabbaste bilarna, R5:orna, fortsättningsvis ska gå först i startfältet.

LN 91 klart för spel i Alltvåan

NORDMALING Trots att en match återstår i höstserien Hockeytvåan Norra B så har LN 91 redan kvitterat ut en biljett för spel i Alltvåan in på 2019. – Skönt och roligt att vi nått...

Trafikverket gör omtag om järnvägen i Sävar

Sävar Trafikverkets beslut om Norrbotniabanans dragning förbi Sävar skulle ha presenterats kring årsskiftet. Nu stoppas beslutet och Trafikverket inleder en ny utredning om...

Även Vindelns kommun vill ha virtuellt hälsorum

Vindeln Åtta platser i Västerbotten har fått virtuella hälsorum som ska överbrygga långa avstånd i glesbygd. Nu kan även Åmsele i Vindelns kommun stå på tur.