Torsdag 28 oktober 2021

Västerbottningen

Tung serieupptakt för Vännäs HC

Ett skadedrabbat Vännäs HC har fått en jobbig start på seriespelet i norra hockeyettan med fyra förluster på lika många matcher.
– Vi får försöka hitta en väg framåt från det här läget, menade tränaren Jesper Jäger efter söndagens 3–8-förlust hemma mot Kalix HC.

VÄNNÄS · Published okt 11, 2021 at 11:43

Vännäs HC ömsade, som så ofta, skinn i spelartruppen mellan fjolårets succéartade säsong och innan den här vinterns spel tog vid.

– Så är det alltid, men problemet är att vi nu tappade ett antal riktigt rutinerade kort och har ersatt dessa med yngre spelare. Vi var redan ett rätt ungt lag, nu är vi ännu yngre, konstaterade Jesper om förutsättningarna inför den här säsongen.

0–1 mot Örnsköldsvik, 1–5 mot Östersund och 1–7 mot Kiruna IF var den mindre smickrande resultatraden innan söndagens hemmamatch mot Kalix HC.

Här hängde Vännäs spelmässigt med hyfsat bra i de två första perioderna och målmässigt var det ännu bättre med 3–3 på anslagstavlan efter andra rundan.

– Jag tycker att vi svarade för en bra insats de första 40 minuterna, eller 37 då vi tappade i slutet av andra, sa Jesper.

I tredje perioden orkade dock inte VHC:arna stå upp och till sist kunde norrbottningarna vinna med klara 8–3 och det alltså efter hela 5–0 i sista perioden.

– Där ska jag ta några mål, tyckte Vännäs HC-målvakten Rasmus Eriksson självkritiskt. Men jag tycker trots förlusten att vi hade ett riktigt bra försvarsspel i de två första perioderna vilket vi ska ta med oss från den här kvällen.

Mål-Eriksson tvingades alltså släppa åtta puckar förbi sig men förtjänar ändå godkänt betyg då Kalixspelarna levererade hela 48 skott på hans mål.

I kassen på andra sidan rinken stod bekantingen Marcus Johansson som efter två säsonger i Vännäs HC nu representerar Kalix HC som är ett lag med större budget och högre ambitioner än VHC.

– Det är inte lätt att som motståndare komma hit till ”Den gula borgen” vilket vi fick erfara i de två första perioderna, sa Kalix-Marcus. Men det ordnade upp sig och visst tycker jag att vi var det bättre laget.

Marcus, som växte upp i Ytteråträsk norr om Botsmark, flyttade upp till Kalix i början av augusti och utöver hockeyn jobbar han där som fastighetstekniker.

– Jag har blivit mycket bra välkomnad av klubben och laget och trivs riktigt bra där, men det gjorde jag ju även i VHC, sa Marcus som självklart också trivdes med att ha vunnit i sin tidigare hemmahall.

– Jag kan inte förneka att det var något speciellt att spela för bortalaget här.

Vännäs HC har för närvarande en handfull spelare på skadelistan varför man kastade ut en förfrågan till Jonathan Dobos.

– Jag försökte hjälpa till i dag nu när det saknas flera spelare, sa Jonathan som satte hockeykarriären på paus inför den här säsongen till förmån för nypåbörjade studier för att bli polis.

– Det går liksom inte att kombinera, menade dalabördige Jonathan som spelat med VHC de två föregående säsongerna men alltså nu väljer att satsa på studierna.

Den här aftonen drog han dock på sig VHC-tröjan med nummer nio och det med bara en isträning i benen.

– Jag tränar en del, men på is var det bara i fredags, sa Jonathan som gjorde ett av VHC:s mål denna kväll där Adrian Wingerli och Filiph Åström svarade för de två andra.

Tre mål av VHC räckte inte då Kalix bokfördes för åtta fullträffar, men i sammanhanget ska vi komma ihåg att Vännäspelarna på de tre tidigare matcherna totalt bara gjort två mål.

– Och i det här läget gäller det att se och ta med sig det positiva och att vi då gjorde tre mål i kväll är ett värdefullt plus, sa Vännäs HC-tränaren Jesper Jäger efter att hans lag förlorat ännu en match och fortsatt parkerar på sistaplatsen i tabellen.

Jag försökte hjälpa till i dag nu när det saknas flera spelare.

Fler nyheter från Västerbotten
Västerbottningen rekommenderar

Fullmäktige: Majoriteten lyssnade inte på hyresgäster

Bjurholm Efter en lång debatt beslutade Bjurholms kommunfullmäktige på måndagen att sälja totalt 19 kommunägda lägenheter.

7-Mila flyttar till mars månad

VINDELN – Vi tidigarelade tävlingen till februari efter 2015 på grund av snöbrist men nu återgår vi till loppets ursprungliga tidpunkt, bekräftar tävlingsledaren Stefan Bygdeson.
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport