Fredag 14 december 2018

Västerbottningen

Håkan Karlsson är Astridgårdens grundare. Foto: ARKIV/VIKTOR LAGERBORG

725 000 kronor till Astridgården

Den långa konflikten mellan Astridgårdens ägare och Umeå kommun tycks ha nått ett slut efter att båda parter enats om en förlikning.
– Det är så här det ser ut efter 26 år, säger Astridgårdens grundare Håkan Karlsson.

HÖRNEFORS · Published nov 21, 2018 at 06:15

Allt startade hösten 2016 när kommunen meddelade att vården nattetid på boendet Astridgården skulle skötas av kommunal personal istället för privat. Konflikten eskalerade och förra hösten sada kommunen upp sitt avtal med Astridgården som hemtjänstutförare – även om de fortfarande är hyresvärd.

Det är just uppsägningen av avtalet som den nu aktuella förlikningen gäller.

– Vi var oeniga om hur uppsägningen gick till, vi tyckte inte att den var enligt reglerna för LOV, säger Håkan Karlsson.

Istället för rättegång blev det en förlikning mellan parterna som blev klar i måndags och det gick åtminstone delvis Håkan Karlssons väg.

– Kommunen kommer att ersätta oss med 725 000 kronor, det är den ena delen, säger han och fortsätter:

– Den andra delen är om kommunen vill nyttja fastigheten i framtiden. De har full tillgång till lägenheterna där de gamla bor men om de vill nyttja några andra ytor eller utrustning så ska vi få ersättning.

Nu är frågan överspelad för hans del men det är inte direkt slutet han hoppats på när han startade Astridgården.

– Det var inte den här sortens sorti jag hade tänkt mig efter 26 år, säger han.

Inte den här sortens sorti jag hade tänkt mig efter 26 år

LN 91 klart för spel i Alltvåan

NORDMALING Trots att en match återstår i höstserien Hockeytvåan Norra B så har LN 91 redan kvitterat ut en biljett för spel i Alltvåan in på 2019. – Skönt och roligt att vi nått...

Trafikverket gör omtag om järnvägen i Sävar

Sävar Trafikverkets beslut om Norrbotniabanans dragning förbi Sävar skulle ha presenterats kring årsskiftet. Nu stoppas beslutet och Trafikverket inleder en ny utredning om...

Även Vindelns kommun vill ha virtuellt hälsorum

Vindeln Åtta platser i Västerbotten har fått virtuella hälsorum som ska överbrygga långa avstånd i glesbygd. Nu kan även Åmsele i Vindelns kommun stå på tur.