Lördag 28 november 2020

Västerbottningen

Fallskärmsklubbens styrelseledamot Johnny Brändström. I bakgrunden skymtas det nya planet Cessna 206. Foto: MAGNUS BERGMAN

Fallskärmsklubben försöker blicka framåt

Tidigare i maj landade klubbens nya fallskärmsplan för första gången på flygfältet i Umeå till medlemmarnas förtjusning och lättnad.

Umeå · Published jul 25, 2020 at 11:10

– Det känns fantastiskt att vi kan blicka framåt i den här nattsvarta tragedin, säger Johnny Brändström i Umeå Fallskärmsklubb.

Det nya flygplanet Cessna 206 är nu i bruk och kan räknas till Sveriges snabbaste flygplan för fallskärmshoppning. Finanseringen av köpet gjordes möjligt av medlemslån och donationer såväl som försäkringspengar från det förra planet som var inblandat i 2019 års olycka.

Ny för i år är också den uppgraderade klubbstugan på flygfältet som är större och bekvämare än den från tidigare år. Med de nya resurserna är Johnny Brändström försiktigt positiv inför framtiden.

– Men ingenting är glömt. Vi har med oss de bortgångna varje gång vi åker upp i himlen. Det som hände är så overkligt att det är svårt att greppa än idag, säger han.

Johnny Brändström menar att förra helgens tandemhoppning var första gången som glädjen verkligen kunde återfinnas under en hoppdag.

– Folk skrattade, rådde om varandra och fick njuta av det vi njuter av.

Så ofta som vädret tillåter försöker klubben nu genomföra kvällshoppningar.

Fler nyheter från Umeå och Västerbotten

Annorlunda år för RF-Sisu

UMEÅ Idrottsrörelsen har haft det turbulent sedan ett drygt halvår tillbaka. "Vi har haft andra arbetsuppgifter än normalt", säger länsidrottschefen Niclas Bromark på RF-Sisu Västerbotten.
Västerbottningen rekommenderar
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport