Torsdag 21 november 2019

Västerbottningen

Namnlistorna finns på Vallabadet samt Coop och Ica i Hörnefors. Foto: EMMA GARZON

Protest mot badförslag

Förslaget att lägga ner alla utebad i Umeå kommun har väckt kritik. Hjördis Sikström från Boviken har startat utebadsupproret med hopp om att få behålla Vallabadets utebad i Hörnefors.

Hörnefors · Published nov 4, 2019 at 16:15

– Det är förfärligt att barn och äldre drabbas när kommunen ska dra ner på något. Vad ska de unga i Hörnefors göra på somrarna om utebadet försvinner? Det kommer säkert leda till mer buskörning, tror Hjördis.

Förra veckan startade Hjördis utebadsupproret för att försöka stoppa förslaget att lägga ner Vallabadets utebad.

Namninsamlingen finns i form av listor på Vallabadet samt på Ica och Coop i Hörnefors. På Vallabadet har cirka 90 personer skrivit under.

– Jag tycker att det är roligt att folk engagerar sig.

Den 18 november kommer Hjördis personligen lämna namninsamlingen till fritidsnämndens ordförande. Tjänstemannaförslaget om utebaden tas upp för politiskt beslut den 27 november.

– Jag hoppas att politikerna tar sitt förnuft till fånga och sparar på något annat, säger Hjördis.

Tavelsjös matbutik storsatsar och växer

Tavelsjö Matboa bygger ut sina lokaler för 5 miljoner kronor och skapar en större avdelning för frukt och grönt och för mejerivaror.

Halkbana i Hörnefors till salu: "Finns intressenter"

Hörnefors Sveriges trafikutbildares riksförbund, STR, har velat sälja halkbanan i Hörnefors i över ett år, men har inte kommit överens med intressenterna. Nu när en mäklare har tagit över ser det ljusare ut.