Tisdag 26 maj 2020

Västerbottningen

Namnlistorna finns på Vallabadet samt Coop och Ica i Hörnefors. Foto: EMMA GARZON

Protest mot badförslag

Förslaget att lägga ner alla utebad i Umeå kommun har väckt kritik. Hjördis Sikström från Boviken har startat utebadsupproret med hopp om att få behålla Vallabadets utebad i Hörnefors.

Hörnefors · Published nov 4, 2019 at 16:15

– Det är förfärligt att barn och äldre drabbas när kommunen ska dra ner på något. Vad ska de unga i Hörnefors göra på somrarna om utebadet försvinner? Det kommer säkert leda till mer buskörning, tror Hjördis.

Förra veckan startade Hjördis utebadsupproret för att försöka stoppa förslaget att lägga ner Vallabadets utebad.

Namninsamlingen finns i form av listor på Vallabadet samt på Ica och Coop i Hörnefors. På Vallabadet har cirka 90 personer skrivit under.

– Jag tycker att det är roligt att folk engagerar sig.

Den 18 november kommer Hjördis personligen lämna namninsamlingen till fritidsnämndens ordförande. Tjänstemannaförslaget om utebaden tas upp för politiskt beslut den 27 november.

– Jag hoppas att politikerna tar sitt förnuft till fånga och sparar på något annat, säger Hjördis.

Butiker får fler gratishyror

Vännäs Först bjöd Henna Fastigheter sina lokala handlare på hyran för april. Nu har fastighetsbolaget förlängt gratishyran till maj och juni. "Effekterna av pandemin fortsätter", säger en delägare.

Utbyggnaden fortskrider

Tavelsjö Byanätet i Tavelsjö byggs ut vidare och sommarens arbete har nyligen börjat. Den här säsongen märkar byanätet också en ökad efterfrågan på bredband i svallvågorna av coronapandemin.

Sommarkaféet öppnar för säsongen

Tavelsjö Lagom till Kristi himmelsfärds öppnar sommarkaféet i Tavelsjö under nygammal ledning. – Det har varit en hel del jobb, men det är väldigt roligt, säger Anna-Karin Edberg.