Söndag 20 september 2020

Västerbottningen

Försvunna pojken hittad

Under onsdagskvällen rapporterades en pojke försvunnen vid Yttersjöviken. Sökinsatserna efter pojken var omfattande och vid 19.30 tiden kunde pojken hittas relativt välbehållen.

Umeå · Published aug 5, 2020 at 17:01

Larmet inkom strax innan klockan 16 på onsdagseftermiddagen. En pojke anmäldes försvunnen i Yttersjöviken strax sydväst om Umeå.

Räddningstjänstens inre befäl Conny Qwarforth sa till VK att det förhoppningasvis inte skulle handla om något drunkningstillbud utan att det rörde sig om en pojke som försvunnit från trädgården.

Under kvällen intensifierades sökinsatserna med frivilliga, polis och försvarsmakten.

Omkring klockan 19.30 hittades pojken till slut av en polishelikopter, han befann sig då omkring en kilometer från sitt hem. Pojken flögs hem och uppges inte ha behövt någon speciell sjukhusvård efter händelsen.

– Jag vill tacka för all hjälp med letandet. Det har varit ovärderligt för oss för att kunna lösa ut vårt uppdrag.Räddningstjänst, Sjöräddning , Försvarsmakten och såklart allmänheten. Man blir varm i hjärtat av ett så stort och snabbt engagemang, skriver RLC Befäl Michael Saveman på polisens hemsida.