Torsdag 28 oktober 2021

Västerbottningen

Albert Schulz kom på en femteplats i kvaltävlingen till Yrkes-SM för unga lastbilschaufförer. Foto: EMMA GARZON

Albert tävlade i lastbil

Albert Schulz från Jämteböle fick representera Liljaskolan under den andra kvaltävlingen till Yrkes-SM för unga lastbilschaufförer. Han kammade hem en femteplats.
– Jag får vara mer än nöjd.

Vännäs · Published sep 24, 2021 at 09:15

Förra veckan var det dags för den andra av årets tre kvaltävlingar till Yrkes-SM för unga lastbilschaufförer, som arrangeras av Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd, TYA.

Albert läser tredje året på fordon- och transportprogrammet på Liljaskolan. Inför kvaltävlingarna fick både lärare och elever rösta fram en representant, och i år blev det Albert som tävlade för skolans räkning.

Tävlingen gick av stapeln i Sollefteå och på plats fanns en elev från 18 olika skolor i landet. Deltagarna fick både köra lastbil och gaffeltruck, där några av tävlingsmomenten var lastsäkring och precisionskörning.

Eleverna fick även skriva ett teoriprov under dagen. Albert kammade hem totalt 116 poäng på alla moment och kom därmed på femteplats.

– Det hade varit kul att hamna på pallplats. Men det var ett tufft motstånd, så jag får vara mer än nöjd, säger Albert.

Han tillägger:

– Det var kul att vara med och tävla, det var en riktigt rolig dag!

Den som får högst poäng i varje kvaltävling går vidare till Yrkes-SM i Växsjö 2022. I den andra kvaltävlingen vann Albin Lundberg som på Sandbackaskolan i Arvidsjaur.

Arbeten med transporter ökar och branschen har ett ständigt behov av nya utbildade lastbilschaufförer. Gymnasieskolorna, Yrkesvux och Arbetsförmedlingen erbjuder i dag över tretusen utbildningsplatser, men de svenska transportföretagen har varje år behov av att anställa många fler, enligt TYA.

Det var en riktigt rolig dag!

Fler nyheter från Vännäs och Västerbotten
Västerbottningen rekommenderar

Fullmäktige: Majoriteten lyssnade inte på hyresgäster

Bjurholm Efter en lång debatt beslutade Bjurholms kommunfullmäktige på måndagen att sälja totalt 19 kommunägda lägenheter.
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport