Fredag 14 december 2018

Västerbottningen

Andreas Sundgren, vd Brännland cider, i en nyanlagd äppelodling med 1000 träd på Röbäcksdalen strax utanför Umeå. Foto: JOHAN GUNSÉUS

Brännland cider satsar i Vännäsby

Vännäsby · Published nov 28, 2018 at 16:00

Isciderproducenten Brännland cider AB utökar samarbetet med lokala fastighetsbolaget Wendenes AB i Vännäs.

Samarbetet består i att 300 kvadratmeter lokaler byggs ut vid Företagsvägen i Vännäsby, samt att ett femårigt hyresavtal tecknas till och med år 2023. Tillbyggnationen startade i oktober och de nya lokalerna beräknas tas i anspråk under april nästa år.

Brännland cider är mångfaldigt prisbelönta för sin iscider, ett vin som görs med äpplen istället för vindruvor som råvara. All produktion finns i Västerbotten och bolaget omsätter närmare fyra miljoner kronor.

Andreas Sundgren är vd för Brännland cider.

– Brännland cider växer kontinuerligt både på den svenska och internationella marknaden och att kunna utöka bolagets produktions- och lageryta i samarbete med Wendenes är otroligt värdefullt för oss, säger han enligt ett pressmeddelande.

Wendenes bildades 2017 och ägs av Vännäs Fastigheter AB samt Kaj Johansson Gruppen AB.

–  Vi är stolta över vårt samarbete med internationellt renommerade och prisbelönta Brännland cider AB, säger Per Lundqvist, vd Wendenes AB.

– Vår avsikt är att erbjuda lokala företag konkurrenskraftiga lokaler och därigenom bidra till att utveckla näringslivet i Vännäs kommun. Detta infrias fullt ut nu när bolaget genom utbyggnationen får en ännu starkare förankring i Vännäsby, säger han.

Iscider i norr

Iscider utvecklades i Quebec, Kanada, i början av 1990-talet. Det är ett isvin gjort på äpplen istället för vindruvor. Äppelmusten koncentreras av naturlig kyla. Norra Sverige är en av få platser i världen som kan garantera den kalla produktionssäsong som krävs.

Källa: Brannlandcider.se

LN 91 klart för spel i Alltvåan

NORDMALING Trots att en match återstår i höstserien Hockeytvåan Norra B så har LN 91 redan kvitterat ut en biljett för spel i Alltvåan in på 2019. – Skönt och roligt att vi nått...

Trafikverket gör omtag om järnvägen i Sävar

Sävar Trafikverkets beslut om Norrbotniabanans dragning förbi Sävar skulle ha presenterats kring årsskiftet. Nu stoppas beslutet och Trafikverket inleder en ny utredning om...

Även Vindelns kommun vill ha virtuellt hälsorum

Vindeln Åtta platser i Västerbotten har fått virtuella hälsorum som ska överbrygga långa avstånd i glesbygd. Nu kan även Åmsele i Vindelns kommun stå på tur.