Måndag 19 november 2018

Västerbottningen

Klottersanerare arbetade under måndagen med att ta bort bland annat nazistiska symboler på Coop-butiken i Vännäs. Även Vegaskolan nedklottrades med hakkors. Foto: ROLF JAKOBSSON

Coop och Vännässkola utsattes för naziklotter

Coop, kaféet och Vegaskolan i Vännäs har utsatts för klotter med nazistiska symboler.
– Det är väldigt tråkigt, säger, Morgan Olofsson, butikschef i Vännäs.

Vännäs · Published okt 30, 2018 at 11:15

Inför öppnandet av butiken på lördagsmorgonen möttes personalen av ett stort hakkors som klottrats över entrédörrarna. Glasväggen vid entrén var också nedklottrad med nazisymboler.

– Det klottret har vi tagit bort själva så gott det gick, säger Morgan Olofsson som har polisanmält klottret.

Även reklam och Coop-logan ovanför ingången var nedkluddade med bland annat hakkors. Enligt Olofsson ägde skadegörelsen rum natten mot lördag någon gång mellan klockan 03 och 07.

– Det är ju ett hatbrott.

Under måndagseftermiddagen höll sanerare på att skrubba bort hakkors och annat klotter på butiken. Kunderna kunde inte undgå att se vilken typ av skadegörelsen det handlade om.

– De tycker förstås att det är jättetråkigt, konstaterar Morgan Olofsson.

Även kaféet på andra sidan Östra Järnvägsgatan, en bil på Coop-parkeringen och Vegaskolan fick påhälsning av klottrarna.

På Vegaskolan nära Coop hade någon sprejat ett stort hakkors på en vägg. Skolan, som har höstlov, utsattes för klotter även för två år sedan.

– Då var det mer i form av graffiti, men nu var det verkligen rasistiskt klotter, så det är väldigt tråkigt, säger rektor Lina Strömberg.

Framtidsfond för Vännäs HC

VÄNNÄS Vännäs HockeyClub lanserar nu ”Framtidsfonden” för att kunna utveckla ungdomsishockeyn, främst på tjejsidan, men även iordningställa ett toppmodernt gym. – Fler ideer...

VIDEO: Nostalgikväll med gammal film i Hörnefors

Hörnefors En nostalgisk afton med filmvisning om 50-talets Hörnefors ordnades i biblioteket en vardagskväll. Peder Lundin som själv är född i Hörnefors visade två gamla filmer...