Onsdag 29 januari 2020

Västerbottningen

Orkestern består av 11 personer i spridda åldrar, allt från 16 till 68 år. Foto: EMMA GARZON

De fick årets kulturstipendium

Vännäs kommuns kulturstipendium går i år till Högås Ukuleleorkester.
– Det känns jätteroligt, både för oss och för ukulele som instrument, säger Valter Karlsson som drog igång orkestern 2014.

Vännäs · Published dec 3, 2019 at 11:15

Orkestern består av 11 personer i spridda åldrar, allt från 16 till 68 år. När gruppen startade hade bara en spelat ukulele tidigare, de andra var nybörjare. Förutom orkesterns framträdanden spelar de också teater och självklart är ukuleln med.

En del av motiveringen till årets kulturstipendium lyder: "Den glädje de sprider vid sina framträdanden är helt otrolig. Genom humor, ukulelespelande och sång så skapas en sann glädje för de åsåkdare som de möter".

– Folk blir glada bara de ser en ukulele, säger Valter Karlsson med ett skratt.

Som Västerbottningen tidigare har skrivit får Vännäs Hockey Club årets föreningsstipendium och förskolan Lägret tilldelas miljöstipendiet. De tre vinnarna tog emot stipendiet under måndagens kommunfullmäktige, och Högås Ukuleleorkester tackade med några svängiga låtar på scenen.

Partiklar kan orsaka ohälsa

Vännäs Flera medarbetare vid vård- och omsorgsförvaltningens kontor lider av byggnadsrelaterade besvär. Nu kan dock ansvariga inom kommunen vara en lösning på spåren.

Fortsatt tennis i Vännäsby

Vännäsby Nu är det klart.Tennisplanen vid Olofsborg i Vännäsby blir kvar. "Det började gå rykten på byn att tennisplanen skulle läggas ned", förklarar Kent Forsgren som la ett medborgarförslag.