Lördag 23 mars 2019

Västerbottningen

Explosion i Vännäs

En man är allvarligt skadad efter en explosion i Vännäs under torsdagen.

Vännäs · Published mar 7, 2019 at 16:50

Det var på förmiddagen i dag torsdag som en skadad man påträffades efter "någon form av explosion" i ett garage utanför Vännäs.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse och spärrat av fastigheten där explosionen inträffade.

– Just nu pågår det massa utredningsåtgärder. Tekniker är på plats för att dokumentera och vi har vittnen som ska höras, berättar polisens kommunikatör Peder Jonsson.

Han berättar att polisen även använder drönare för att kunna dokumentera från luften.

Peder Jonsson vill inte kommentera vad som har exploderat i nuläget, och han uttalar sig inte heller om hur explosionen har orsakats.

Den skadade uppges vara en man i 20-40-årsåldern och vårdas på Norrlands universitetssjukhus intensivvårdsavdelning för allvarliga skador. Mannens anhöriga är underrättade.

Artikeln kan komma att uppdateras

Få startar nya företag i Vännäs

Vännäs Vännäs hamnar på tredjeplats över de kommuner i landet som har lägst andel nyföretagare. Men samtidigt överlever företagen länge.

Frustration när betalningsmedlen strular

Åmsele Hos lanthandeln i Åmsele är det god ruljangs. Men det är inte alltid det flyter på lika smidigt. – Det är när tekniken havererar som problemen uppstår, här kan det svaja en hel del, säger Mia Jacobsson, kassabiträde.