Torsdag 5 december 2019

Västerbottningen

Förskolan Lägret tilldelas Vännäs kommuns miljöstipendium 2019.

Förskola får årets miljöstipendium

Förskolan Lägret i Vännäs tilldelas Vännäs kommuns miljöstipendium 2019.
– Det känns bra att just en förskola uppmärksammas och synliggörs med ett stipendium, säger förskolans rektor Jennie Lindqvist.

Vännäs · Published nov 26, 2019 at 14:15

Motiveringen lyder: ”Personalen på förskolan Lägret har genom ett stort engagemang visat på bra exempel att väcka barnens intresse för hållbarhet. Att utbilda våra barn på ett enkelt, lustfyllt och naturligt sätt väcker förhoppning om stor klokhet hos nästa generation kring hållbarhetsutmaningarna som redan är här. Förskolan Lägret är förtjänt av stor uppmärksamhet för sitt fina arbete”.

– Barn har så mycket kunskap och vi ska lyssna på dem. Att de yngsta barnen blir uppmärksammade är ett steg i rätt riktning, säger Jennie Lindqvist.

Enligt Jennie Lindqvist jobbar alla förskolor i kommunen på olika sätt med hållbarhetsfrågor. Varför just Lägret blev nominerad tror hon handlar om att förskolan har blivit uppmärksammad på olika sätt, exempelvis när de fick bidrag från kommunen för att köpa varmkomposter.

Den 2 december kommer personal från Lägret ta emot priset under kommunfullmäktige på Medborgarhuset i Vännäs.

Stipendiet är på 8 000 kronor och pengarna ska antingen gå till personalfrämjande kompetens eller verksamheten i övrigt. I dagsläget har förskolan inte bestämt vad pengarna ska gå till.

Flera upplever hälsobesvär i lokalerna

Vännäs Ovanligt många medarbetare på vård- och omsorgsförvaltningens kontor i Vännäs upplever hälsobesvär i lokalerna. Nu undersöks byggnaden, men hittills har man inte funnit några alarmerande problem.

Giftfri miljö prio i Vännäs

Vännäs Arbetet med giftfria miljöer och minskad spridning av mikroplaster ska prioriteras inom alla verksamheter i Vännäs kommun.

De fick Vännäs kommuns kulturstipendium

Vännäs "Det känns jätteroligt, både för oss och för ukulele som instrument".