Måndag 1 juni 2020

Västerbottningen

Förskolan Lägret tilldelas Vännäs kommuns miljöstipendium 2019.

Förskola får årets miljöstipendium

Förskolan Lägret i Vännäs tilldelas Vännäs kommuns miljöstipendium 2019.
– Det känns bra att just en förskola uppmärksammas och synliggörs med ett stipendium, säger förskolans rektor Jennie Lindqvist.

Vännäs · Published nov 26, 2019 at 14:15

Motiveringen lyder: ”Personalen på förskolan Lägret har genom ett stort engagemang visat på bra exempel att väcka barnens intresse för hållbarhet. Att utbilda våra barn på ett enkelt, lustfyllt och naturligt sätt väcker förhoppning om stor klokhet hos nästa generation kring hållbarhetsutmaningarna som redan är här. Förskolan Lägret är förtjänt av stor uppmärksamhet för sitt fina arbete”.

– Barn har så mycket kunskap och vi ska lyssna på dem. Att de yngsta barnen blir uppmärksammade är ett steg i rätt riktning, säger Jennie Lindqvist.

Enligt Jennie Lindqvist jobbar alla förskolor i kommunen på olika sätt med hållbarhetsfrågor. Varför just Lägret blev nominerad tror hon handlar om att förskolan har blivit uppmärksammad på olika sätt, exempelvis när de fick bidrag från kommunen för att köpa varmkomposter.

Den 2 december kommer personal från Lägret ta emot priset under kommunfullmäktige på Medborgarhuset i Vännäs.

Stipendiet är på 8 000 kronor och pengarna ska antingen gå till personalfrämjande kompetens eller verksamheten i övrigt. I dagsläget har förskolan inte bestämt vad pengarna ska gå till.

Ny förening gynnar handeln

Vännäs Många kommuner i Sverige har en centrumförening som lyfter gemensamma frågor som är viktiga för både handeln och kommunen själv. Nu följer Vännäs efter.

VHC säger upp klubbdirektör

Vännäs Ledningen för Vännäs HC har varslat klubbdirektören Erik Åström om uppsägning. Anledningen är ekonomiska problem till följd av coronapandemin.