Fredag 24 januari 2020

Västerbottningen

Glassbonden ligger naturskönt på en höjd vid Vindelälven med betande kor nedanför. Foto: EMMA GARZON

Glassbonden slår besöksrekord

Glassbonden har i år haft fler besök än någonsin tidigare.
– Det känns verkligen fantastiskt roligt, säger Helena Ågren som är recept- och kvalitetsansvarig för glassen.

Västra Selet · Published aug 1, 2019 at 16:15

Glassbonden i Västra Selet, Vännäs kommun, slog upp portarna för första gången år 2012. Fjolårets varma sommar lockade runt 20 000 glassugna personer till besöksmålet.

Trots att denna sommar inte har varit lika varm har Glassbonden slagit nytt besöksrekord, både i juni och juli har de haft fler besökare än någonsin tidigare.

– Det känns jättebra men också lite oväntat, vi trodde faktiskt att besöksantalet skulle stanna av. Men vi har haft en liten ökning varje år, berättar Helena Ågren.

Exakt hur många besökare de har haft är dock ännu för tidigt att säga.

Varför tror du att Glassbonden lockar så många besökare?

– Vi når alla kategorier, såväl unga som gamla, och de flesta gillar ju glass. Jag hoppas att de gillar just vår glass. Dessutom ligger Glassbonden i ett naturskönt område där barnen kan leka och besökarna kan ha picknick i gräset, säger Helena Ågren och tillägger:

– Det är ett enkelt, skönt och himla trevligt besöksmål.

Något som har dragit extra besökare i år är Glassbondens samarbete med Forsknäckarna. För första gången har det anordnats familjevänliga forsränningsturer från Glassbonden, och varje vecka har det varit ett antal bokade turer.

– Samarbetet har fungerat jättebra, säger Helena Ågren och tillägger att det troligtvis blir forsränningsturer även nästa år.

Glassbonden håller öppet till den 18 augusti.

– Sista veckan brukar det vara rätt så lugnt, men även då har vi lite besökare.

Det känns jättebra men också lite oväntat, vi trodde faktiskt att besöksantalet skulle stanna av.

Partiklar kan orsaka ohälsa

Vännäs Flera medarbetare vid vård- och omsorgsförvaltningens kontor lider av byggnadsrelaterade besvär. Nu kan dock ansvariga inom kommunen vara en lösning på spåren.

Fortsatt tennis i Vännäsby

Vännäsby Nu är det klart.Tennisplanen vid Olofsborg i Vännäsby blir kvar. "Det började gå rykten på byn att tennisplanen skulle läggas ned", förklarar Kent Forsgren som la ett medborgarförslag.

Svår film drar ingen publik

Åmsele Svensk film gjorde ett rekorddåligt år 2019. På biografen i Åmsele förklarar man nedgången med att det har saknats publikfriande svenska filmer.

Storskalig cidersatsning

Vännäsby Brännlands cider har sökt och beviljats drygt nio miljoner kronor i stöd för en storskalig satsning på en anläggning för äppelodling på tio hektar.

Grönt ljus för trafiklärare

Vännäs Västerbotten har beviljats 19 av 30 yrkeshögskoleutbildningar, varav trafiklärare är en som fått grönt ljus. Trafiklärarutbildningen vid Liljaskolan är nu tryggad till sommaren 2023.