Söndag 8 december 2019

Västerbottningen

Glassbonden ligger naturskönt på en höjd vid Vindelälven med betande kor nedanför. Foto: EMMA GARZON

Glassbonden slår besöksrekord

Glassbonden har i år haft fler besök än någonsin tidigare.
– Det känns verkligen fantastiskt roligt, säger Helena Ågren som är recept- och kvalitetsansvarig för glassen.

Västra Selet · Published aug 1, 2019 at 16:15

Glassbonden i Västra Selet, Vännäs kommun, slog upp portarna för första gången år 2012. Fjolårets varma sommar lockade runt 20 000 glassugna personer till besöksmålet.

Trots att denna sommar inte har varit lika varm har Glassbonden slagit nytt besöksrekord, både i juni och juli har de haft fler besökare än någonsin tidigare.

– Det känns jättebra men också lite oväntat, vi trodde faktiskt att besöksantalet skulle stanna av. Men vi har haft en liten ökning varje år, berättar Helena Ågren.

Exakt hur många besökare de har haft är dock ännu för tidigt att säga.

Varför tror du att Glassbonden lockar så många besökare?

– Vi når alla kategorier, såväl unga som gamla, och de flesta gillar ju glass. Jag hoppas att de gillar just vår glass. Dessutom ligger Glassbonden i ett naturskönt område där barnen kan leka och besökarna kan ha picknick i gräset, säger Helena Ågren och tillägger:

– Det är ett enkelt, skönt och himla trevligt besöksmål.

Något som har dragit extra besökare i år är Glassbondens samarbete med Forsknäckarna. För första gången har det anordnats familjevänliga forsränningsturer från Glassbonden, och varje vecka har det varit ett antal bokade turer.

– Samarbetet har fungerat jättebra, säger Helena Ågren och tillägger att det troligtvis blir forsränningsturer även nästa år.

Glassbonden håller öppet till den 18 augusti.

– Sista veckan brukar det vara rätt så lugnt, men även då har vi lite besökare.

Det känns jättebra men också lite oväntat, vi trodde faktiskt att besöksantalet skulle stanna av.

Laddar för ny SM-deltävling

VÄNNÄS Senare i vinter körs ett nytt SM-rally i Vännäs med omnejd. "Läget är helt under kontroll", säger tävlingsledaren Roland ”Mikro” Åström.

De lyfter våld i nära relationer

Vännäs Den 12 december anordnas en kväll om våld i nära relationer med koppling till en vit jul. Bland föreläsarna finns flera Vännäsbor.

Flera upplever hälsobesvär i lokalerna

Vännäs Ovanligt många medarbetare på vård- och omsorgsförvaltningens kontor i Vännäs upplever hälsobesvär i lokalerna. Nu undersöks byggnaden, men hittills har man inte funnit några alarmerande problem.

Giftfri miljö prio i Vännäs

Vännäs Arbetet med giftfria miljöer och minskad spridning av mikroplaster ska prioriteras inom alla verksamheter i Vännäs kommun.