Måndag 14 oktober 2019

Västerbottningen

Melina Karlsson tycker att Medborgarhuset är ett bra alternativ för deponeringsskåpets placering. Foto: EMMA GARZON

Närmar sig en lösning

Företagare i Vännäs är eniga om vilken typ av lösning de vill ha när det gäller kontanthanteringen. Men ännu återstår frågan var deponeringsskåpet ska stå.

Vännäs · Published okt 2, 2019 at 11:15

Vännäs kommun och företagare håller på att få fram en lösning för kontanthanteringen, efter att serviceboxen försvann i somras.

Under ett möte i tisdags fick de företag som närvarade besluta om de vill ha ett deponeringsskåp från Cdsys eller Loomis, och alla var eniga om Cdsys. Det handlar bland annat om att man måste ha ett abonnemang för att nyttja Loomis tjänst, medan det går att välja både abonnemang eller att betala per gång med Cdys. En annan anledning är att många har tappat förtroendet för Loomis som hade ansvar för serviceboxen i Vännäs.

Var deponeringsskåpet kommer stå är ännu oklart. Kommunen ska fortsätta samtalen med Ica, och dessutom ska de undersöka om Medborgarhuset är en möjlig plats.

– Jag tycker att Medborgarhuset är bra. Det är inte så tillgängligt, men man får rätta sig efter öppettiderna, anser Melina Karlsson som äger butiken Poppins.

Holmön ska utvecklas

Holmön Med stöd från EU, Tillväxtverket och Umeå kommun börjar nu arbetet med att utveckla servicelösningar på Holmön.