Tisdag 16 oktober 2018

Västerbottningen

Nytt SM-rally till Vännäs

Det är nu klart att Vännäs Motorklubb sista helgen i februari 2020 ännu en gång kommer att arrangera ett SM-rally.
– Självklart mycket roligt, tycker tävlingsledaren Roland ”Mikro” Åström vars VMK som bekant stod värd för ett SM-rally i februari månad detta år.

VÄNNÄS · Published sep 19, 2018 at 16:00

2007 kördes ett SM-rally i Vännäs MK:s regi, undantaget ett sprint-SM-rally under Umeås SM-vecka 2014 så har det varit lugnt fram till gångna vinters Rally Vännäs ingående i SM-serien.

– Det blev mycket lyckat, menar Roland ”Mikro” Åström. Vid de utvärderingsträffar vi hade var samtliga involverade funktionärer helt inne på att vi skulle söka en ny SM-tävling och det med ett tvåårsintervall.

Nyligen hade MAS (Motorarrangörerna i Sverige) en beslutande träff där SM-programmet i rally för 2020 fastställdes där Vännäs MK basar för en av två vintertävlingar och det sista veckoslutet i februari där vi 2020 har skottdagen lördag 29 februari.

– Det är bra att det nu finns denna rejäla framförhållning kring tävlingsplaneringen. Vi har nu ett och ett halvt år på oss vilket givetvis är mycket bra, vi ser också positivt på att det nu blir senare i februari månad än förra gången.

Noteras ska att det de kommande åren är tunt med SM-rallyn i Norrland.

– Norr om Sandviken är vi ensam arrangör under 2019 och 2020, berättar ”Mikro”.

– För oss som klubb och för hela kommunen, men även för motorsporten på våra breddgrader är detta givetvis stort och något som kommer att bli en rejäl happening i full fart även denna gång.

Hörnefors behåller busslinje genom samhället

Hörnefors Hörnefors kommer även fortsättningsvis att trafikeras genom samhället. Det står klart sedan diskussionen mellan Umeå kommun och landstinget avslutats inför upphandling av...

Het debatt om kärv ekonomi

Vännäs Kommunens kärva ekonomi stod i centrum när nya fullmäktige sammanträdde första gången i måndags. Senaste delårsbokslutet för 2018 visar underskott med 6,3 miljoner kronor.

Västerbotten har lägst andel oljepannor

BJURHOLM Bioenergibolaget Scandbio har låtit göra en nationell studie av andelen olje- respektive pelletspannor i svenska småhus. Den visar att i Västerbotten finns lägst andel privata...

Bjurholm får rink i vinter

Bjurholm Det blir en hockeyrink på konstgräsplanen bakom Folkets hus i Bjurholm i vinter. På tisdagen beslutade kommunstyrelsen att avvakta med en försäljning av den gamla sargen som...

Vindeln rustar för rally igen

VINDELN Kommande vinter och då lördag 16 mars planeras det att köra ett rally i Vindeln för första gången på mycket länge. – Om jag inte är ute och cyklar var det 1972 eller 1974...