Lördag 23 mars 2019

Västerbottningen

Foto: EMMA GARZON

Polisen om explosionen: "Mesta talar för att det rör sig om olycka"

Explosionen som inträffade i Vännäs beror mest troligt på en olycka. Larmet om explosionen kom på torsdagen, men enligt nya uppgifter till Västerbottningen kan explosionen ha inträffat redan under onsdagen.

Published mar 8, 2019 at 09:10

Artikeln har uppdaterats.

På torsdagen larmades SOS om att en man hade skadats i en explosion på en adress i Vännäs. Enligt uppgifter till Västerbottningen har explosionen inträffat redan på onsdagen.
– Vi utreder om explosionen har skett på onsdag under kvällen, säger polisens kommunikatör Liv Fahlén.
Under fredagen fortsätter polisen den tekniska undersökningen på platsen där explosionen har skett med bland annat dörrknackning. Nationella bombgruppen är fortfarande på plats för att hjälpa till med arbetet. Enligt polisen har man gjort vissa fynd, men det krävs en närmare analys för att fastställa vad det handlar om.

Nu har rubriceringen ändrats från allmänfarlig ödeläggelse till allmänfarlig vårdslöshet, vilket är ett oaktsamhetsbrott.

– Det mesta talar för att det rör sig om en olycka, säger Olle Andersson som är förundersökningsledare.

Den skadade mannen har fortfarande inte kunnat höras.

Uppdatering 13:15:

Den tekniska undersökningen är klar, meddelar polisen vid lunchtid på fredagen. Ett mindre område är fortfarande avspärrat.

Få startar nya företag i Vännäs

Vännäs Vännäs hamnar på tredjeplats över de kommuner i landet som har lägst andel nyföretagare. Men samtidigt överlever företagen länge.

Frustration när betalningsmedlen strular

Åmsele Hos lanthandeln i Åmsele är det god ruljangs. Men det är inte alltid det flyter på lika smidigt. – Det är när tekniken havererar som problemen uppstår, här kan det svaja en hel del, säger Mia Jacobsson, kassabiträde.