Lördag 23 mars 2019

Västerbottningen

Foto: EMMA GARZON

Pyroteknik bakom explosion i Vännäs

Det var pyroteknik som orsakade explosionen i Vännäs förra veckan, uppger polisen. Mannen är fortfarande allvarligt skadad.

Vännäs · Published mar 12, 2019 at 12:40
Larmet om att en man skadats i en explosion i Vännäs kom under torsdagen förra veckan. Men enligt polisen har explosionen mest troligt skett redan under onsdagskvällen. Polisen är klar med den tekniska undersökningen och har nu en tydlig bild av vad som har hänt.
– Det är en typ av pyrotekniska varor som har orsakat explosionen, berättar polisens kommunikatör Marie Andersson.

Händelsen rubricerades först som allmänfarlig ödeläggelse för att sedan ändras till allmänfarlig vårdslöshet.

– Förundersökningen är nu nedlagd, och det finns inte längre någon misstanke om brott. Det här rör sig om en olycka, säger polisens kommunikatör Marie Andersson.

Mannen i 25-årsåldern är fortfarande allvarligt skadad och vårdas på Norrlands universitetssjukhus. Han har inte kunnat höras av polisen.

Få startar nya företag i Vännäs

Vännäs Vännäs hamnar på tredjeplats över de kommuner i landet som har lägst andel nyföretagare. Men samtidigt överlever företagen länge.

Frustration när betalningsmedlen strular

Åmsele Hos lanthandeln i Åmsele är det god ruljangs. Men det är inte alltid det flyter på lika smidigt. – Det är när tekniken havererar som problemen uppstår, här kan det svaja en hel del, säger Mia Jacobsson, kassabiträde.