Torsdag 6 augusti 2020

Västerbottningen

Stökig helg: Misshandel och skadegörelse

Det blev en stökig lördagkväll i Vännäs tätort med misstänkt misshandel och skadegörelse. Polisen ryckte ut vid upprepade tillfällen till fester som spårat ur.

Vännäs · Published jul 13, 2020 at 14:15

Polisen grep tre män vid 22-tiden på lördagskvällen misstänkta för grov misshandel.

När patrullen kom till adressen i centrala Vännäs påträffades en person som slagits med tillhygge, och där tre misstänkta gärningsmän sprungit från platsen.

– Det handlar om tre personer som av någon anledning hamnar i bråk och slår en fjärde person, säger Elenor Carlsson-Demby, tillförordnad gruppchef i Vännäs.

En hundpatrull påbörjade eftersökning av trion som efter en stund kunde gripas. De fördes till Umeå för vidare utredningsarbete.

Den misshandlade personen fördes med ambulans till Norrlands universitetssjukhus i Umeå, dock utan allvarliga skador.

– Tre personers anhölls under helgen, varav två av dem släpptes. Det är en som sitter kvar, och är fortfarande misstänkt för grov misshandel i nuläget, säger Elenor Carlsson-Demby.

En polispatrull skickades också på lördagskvällen till en störande fest i Vännäs. Enligt polisens webbsajt upprättades en anmälan om skadegörelse eftersom personer på festen slagit sönder gatlyktor, en postlåda och elskåp.

– Det här har varit en spontanfest där ungdomar har kommit och gått, säger Elenor Carlsson-Demby.

En liknande fest brukar anordnas i samband Vännäsdagarna, som ställdes in i sommar.

– Förra året var det en väldigt stor spontanfest med närmare 300 ungdomar, men nu var det betydligt färre. Fast man körde med samma koncept.

Polisen återvände till samma fest efter midnatt, då flera personer hade börjat bråka med varandra.

När patrullen anlände hade det lugnat ned sig, och patrullen tog upp en anmälan om misshandel av en man i 25-årsåldern.

– Det blev någon form av tumult. Det är många historier om vad som har skett där, så vi får göra mer utredningsåtgärder innan vi kan uttala oss, säger Elenor Carlsson-Demby.

– För tillfället finns ingen frihetsberövad.

Ny centrumplan överklagas

Vännäs Fastighetsbolaget Trophi som äger Ica-tomten överklagar den nyss fastställda centrumplanen till mark- och miljödomstolen. Trophi anser att planen får stora negativa konsekvenser.
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport