Måndag 6 juli 2020

Västerbottningen

Traditionell marknad i Vännäs

För sjätte hösten på raken arrangerades gångna veckoslut en Allhelgonamarknad i Vännäs.
– För oss är det här en bra tillställning, sa ”knallen” Mikael Aggling som sålde tunnbröd i samma stånd där Ella Nilsson bjöd ut sina produkter från Skogsråets Getgård.

Vännäs · Published nov 6, 2018 at 06:15

Mikael och Ella bor och verkar i Tallträsk i Lycksele kommun.

– Jag tror att det är fjärde eller femte året vi är med på den här marknaden och här har vi alltid haft bra försäljning, berättade Mikael som någon gång per månad åker ut på en marknad för att sälja sitt Lapplandsbröd.

– Det handlar givetvis om att nå bra försäljning, men jag tittar inte bara på kronorna utan också till känslan.

Café Ljuslyktan passade på att fira 20 år i helgen och det med just 20 år ”gamla” priser på en del godsaker.

– Wienerbröden som normalt nu kostar 25 kronor behöver du bara betala en tia för i dag medan chokladbollarna faktiskt bara gått upp från elva till 15 kronor under samma 20-årsperiod, rapporterades inne i butiken.

Det var sett till vädret förvånansvärt många besökare som traskade omkring, kikade sig för och handlade i stånden eller inne i butikerna efter Östra Järnvägsgatan i centrala Vännäs.

– Hittills har det bara blivit några scarves, berättade Irene Jakobsson som sällskapade med sonhustrun Maria och barnbarnen Alexandra och i barnvagnen sovande Alisa.

– Men vi har just kommit hit så visst kan det bli något mer, sa Irene.

Visst kan det bli något mer.

Dopp i Aborrtjärn

Abbortjärn Med 34 grader i luften, och rejält varm i vattnet också för den delen, testade tioårige Siri Malhed från Stockholm på att hoppa från treans trampolin vid badplatsen i Abbortjärn.

Stor brandfara i markerna

Umeåregionen Sedan en vecka råder skärpt eldningsförbud i samtliga 15 kommuner i Västerbotten. En nödvändig åtgärd eftersom det är mycket torrt i markerna.