Fredag 14 december 2018

Västerbottningen

Traditionell skyltsöndag i Vännäs trots trist väder

Skyltsöndagen i Vännäs ramades inte direkt in av någon stark adventskänsla då regnet hängde i luften med en temperatur på någon plusgrad.
– Men vi har sålt några förpackningar, berättade Alma Sjödin och Emma Melin vars skol-UF-företag sålde mjukbröd.

VÄNNÄS · Published dec 3, 2018 at 11:20

Skyltsöndagen i Vännäs är traditionell även om det under senare år varit lite si-och-så med den vädermässiga inramningen.

Så även detta år då det var lite ruggigt i luften och inte direkt något som påminde om vad som komma skall (jul), men det hindrade givetvis inte butikerna från att hålla öppet parallellt med allehanda aktiviteter ute på gatorna.

Lions sålde som vanligt sina julgranar, tomten fanns på plats och tog emot barnens önskningar och utanför Medborgarhuset var brandkåren uppställd där man fick åka upp i kranbilen medan de yngsta fick adventskalendrar av brandmannen Angelica Roos.

Ett stycke bort efter Östra Järnvägsgatan fanns ett flertal UF-företag (Ung Företagsamhet) på plats som bland andra UmeBröd UF.

– Vi började planeringen i början av den här terminen, sa Alma Sjödin och Ebba Melin som går på Dragonskolan i Umeå där den sistnämnda kommer från Vännäs vilket var den logiska anledningen till att man nu var på plats.

Efter den starten så…

– Har vi lärt oss baka av mormor och andra äldre släktingar, det kunde vi inte alls tidigare, berättade tjejerna som har denna skoluppgift under hela läsåret och det med budgetmålet att sälja 500 förpackningar.

– Vi kommer att sälja under hela vintern och våren, men det är självklart högsäsong så här innan jul, sa Alma och Ebba.

Läs mer i Västerbottningen på torsdag

LN 91 klart för spel i Alltvåan

NORDMALING Trots att en match återstår i höstserien Hockeytvåan Norra B så har LN 91 redan kvitterat ut en biljett för spel i Alltvåan in på 2019. – Skönt och roligt att vi nått...

Trafikverket gör omtag om järnvägen i Sävar

Sävar Trafikverkets beslut om Norrbotniabanans dragning förbi Sävar skulle ha presenterats kring årsskiftet. Nu stoppas beslutet och Trafikverket inleder en ny utredning om...

Även Vindelns kommun vill ha virtuellt hälsorum

Vindeln Åtta platser i Västerbotten har fått virtuella hälsorum som ska överbrygga långa avstånd i glesbygd. Nu kan även Åmsele i Vindelns kommun stå på tur.