Torsdag 4 juni 2020

Västerbottningen

Coronaviruset stoppade populära serien Jaktliv

Under senaste säsongen av tv-serien Jaktliv har flera av de åtta avsnittet spelats in i Norrland.
– Vi har jagat mård i trakterna av Sorsele och så fick jag skjuta en hare på Stöttingfjället utanför Lycksele. Tyvärr stoppar coronaviruset inspelningen av nästa säsong, säger Peter Ekeström, en av programledarna för succéserien Jaktliv.

Länet · Published maj 23, 2020 at 11:15

Sista avsnittet av Jaktliv sändes härom veckan och har enligt Peter Ekeström fått upp emot 250 000 tittare per avsnitt.

– Intresset för jakt är stort i Sverige. Vi har valt att inte bara fokusera på jakten utan i varje avsnitt har vi valt att följa intressanta människor som har mycket att berätta om naturen och upplevelsen av jakten, säger Peter Ekeström, som tillsammans med Evelina Åslund Bäck är programledare i serien.

Under påskhelgen sändes ett avsnitt där tittarna fick följa far och dotter, Tommy och Julia Gustavsson, och Magnus Bidner, ordförande i jägareförbundet i Sorsele, på mårdjakt inom Sorsele och Storumans kommuner.

Julia och Tommy Gustavsson visade Peter Ekeström hur man fångar mård i fälla i trakterna av Abborrberg.

– Jag har jagat de flesta djur men upplevelsen av att följa Tommy och Julia var fantastisk. Jag fick ny kunskap om hur mården lever och så fick jag uppleva riktig tysthet där inga fordonsljud eller annat stör, säger Peter Ekeström.

Magnus Bidner tog med Evelina Åslund Bäck och hennes kamerateam på mårdjakt med gevär. Det blev inga djur fällda. Däremot körde kamerateamet på en älg utanför Blattnicksele, vilket ledde till ett inslag om hur eftersöksjakt av trafikskadat vilt går till.

Tidigare i vinter visades ett avsnitt där tittarna fick följa Magnus Frisk och Marita Lindholm på harjakt utanför Järvsjöby på Stöttingfjället.

– Det var också en fantastisk upplevelse och jag fick skjuta en hare efter hunden. Vi åt också en fantastisk middag vid lägerelden, säger Peter Ekeström.

Jaktliv har sänts sent på måndagskvällarna, efter klockan tio men ändå har varje avsnitt setts av upp emot 250 000 tittare.

– Otroligt bra siffror. Därför hoppas jag att vi kan fortsätta nästa år med en tredje säsong. Tyvärr blir det ingen inspelning av Jaktliv i år. Det beror på coronaviruset som stoppat flera planerade produktioner hos SVT, säger Ekeström.

Serien har producerats av SVT i Umeå som i sommar istället kommer att spela in en serie om fiske.

Vi har valt att inte bara fokusera på jakten utan i varje avsnitt har vi valt att följa intressanta människor.