Lördag 15 maj 2021

Västerbottningen

Foto: PIXABAY

Nästa grupp börjar boka vaccinering i länet

Från och med i dag måndag kan personer i Västerbotten födda 1951 och tidigare börja boka tid för vaccinering mot covid-19.

LÄNET · Published apr 12, 2021 at 11:48

Information om hur bokningen går till skickas ut från regionen.

– Nu kan även personer som är 70 år och äldre boka tid. Även vuxna som delar hushåll med dessa personer kan vaccineras nu, men de måste boka egna tider, säger Ronny Lestander, vaccinsamordnare i regionen.

Han fortsätter:

– Du bokar tid genom att logga in på 1177.se eller genom att ringa valfri hälsocentral. Tid för vaccination på central vaccinationsmottagning i Umeå och Skellefteå bokas på samma sätt. Du kan inte ringa 1177 Vårdguiden på telefon för att boka tid.

Alla kommer inte att kunna bok tid direkt.

– Antalet tider som går att boka varje vecka är begränsat. Om tiderna är slut så försök igen senare. Nya tider läggs ut allteftersom regionen får vaccin, säger Ronny Lestander.

Boka tid på 1177.se

  • 1. Logga in på 1177.se med e-legitimation, till exempel BankID.
  • 2. Klicka på din hälsocentral under Hälsoval för att komma till mottagningens e-tjänster. Vill du boka tid på en annan hälsocentral eller en central vaccinationsmottagning söker du upp den under rubriken Mottagningar genom att klicka på Hitta och lägg till. Sök på hälsocentralens/sjukstugans namn, central vaccinationsmottagning Umeå eller central vaccinationsmottagning Skellefteå beroende på var du vill vaccinera dig.
  • 3. Välj tjänsten Boka tid för vaccination mot covid-19 och följ instruktionerna.
  • Mer information om vilka som nu erbjuds vaccination mot covid-19 i Västerbotten och hur man bokar tid finns på 1177.se/vasterbotten/nar-hur-vaccin-covid-19
Fler nyheter från Västerbotten

Sápmi står inför stora förändringar

SVERIGE Årets sametingsval blir något av ett ödesval eftersom de partier som får flest röster får större möjlighet att påverka de stora förändringar som kommer att ske kommande mandatperiod inom Sápmi.

Hotell- och turism på Liljaskolan pausas

Vännäs Hotell och turism på Liljaskolan pausas, då programmet inte har haft en enda förstahandssökande. "Det är självklart jättetråkigt".
Västerbottningen rekommenderar

Hopp om att bomarknaden vaknar till liv

Bjurholm I Umeå är fastighetsmarknaden glödhet, och detta faktum börjar att spilla över även till Bjurholm. Kommunen beslutade nyligen om att ta bättre betalt för sina...
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport