Fredag 6 augusti 2021

Västerbottningen

Att till exempel gå i butiker är okej för vaccinerade, enligt de nya rekommendationerna – så länge man inte bidrar till trängsel. Foto: PIXABAY

Nya rekommendationer för vaccinerade

Allt fler svenskar vaccineras mot covid-19 och nu kommer nya rekommendationer för vaccinerade.

SVERIGE · Published apr 16, 2021 at 08:48

De som fått åtminstone en första spruta vaccin och där det gått minst tre veckor sedan vaccinationstillfället får nu träffa andra människor än de närmaste, även inomhus.

Även att besöka butiker och andra offentliga platser går bra, men även vaccinerade uppmanas att tänka på att inte skapa trängsel.

Om man får symptom på covid-19 så gäller det att stanna hemma och testa sig, även om man är vaccinerad.

Läs mer om de nya rekommendationerna på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Fler nyheter från Västerbotten

Åtal mot misstänkt dröjer

Lögdeå Mannen som misstänks för grov stöld från Häggströms Modehus underkastas förlängd häktningstid. "Utredningen är ännu inte klar", säger Peter Jonsson, vice chefsåklagare.

Populär orientering i repris

Vännäs Populära orienteringstävlingen Naturpasset i Vännäs och Vännäsby har åter startat för sommaren och alla tävlingssugna har möjlighet att hoppa på fram till slutdatumet den sista september.
Västerbottningen rekommenderar

Stora satsningar på färjeterminalen

Holmsund För att Aurora Botnia ska kunna trafikera Umeå hamn görs stora investeringar i färjeterminalen. En ny passagerargång och en anläggning för automatisk incheckning av fordon hör till nyheterna.

Rödå runt: Det nya springloppet för alla

RÖDÅ. I helgen går ett nytt lopp av stapeln. Både barn, nybörjare och mer erfarna löpare har alla möjlighet att testa på den nya banan.
Sport